Ισραήλ: Σε διαδήλωση για την επιστροφή των ομήρων πήγε ο Γουίτκοφ – «Οι ΗΠΑ έχουν σχέδιο»
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στο Ισραήλ και διατύπωσε επίσης την ελπίδα ότι το τέλος του πολέμου πλησιάζει
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με συγγενείς ομήρων από το Ισραήλ που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα στο Τελ Αβίβ και τους είπε πως οι ΗΠΑ θα φέρουν πίσω τους αγαπημένους τους και θα διασφαλίσουν πως η Χαμάς θα λογοδοτήσει.
«Γνωρίζουμε ποιοι είναι ζωντανοί και ορισμένοι θα θεωρηθούν υπαίτιοι εάν δεν βγουν ζωντανοί»
«Θα φέρουμε πίσω τα παιδιά σας και θα θεωρήσουμε τη Χαμάς υπεύθυνη για οποιαδήποτε επιβλαβή ενέργεια εκ μέρους της. Θα κάνουμε ό,τι είναι σωστό για τον λαό της Γάζας», είπε στις οικογένειες ο Γουίτκοφ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.
«Γνωρίζουμε ποιοι είναι ζωντανοί και ορισμένοι θα θεωρηθούν υπαίτιοι εάν δεν βγουν ζωντανοί. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν αυτήν την ανακοίνωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ διατύπωσε επίσης την ελπίδα ότι το τέλος του πολέμου πλησιάζει.
«Έχουμε ένα σχέδιο να τερματίσουμε τον πόλεμο και να τους φέρουμε όλους πίσω».
Δείτε βίντεο από την παρουσία του Γουίτκοφ σε διαδήλωση για την επιστροφή των ομήρων:
סטיב וויטקוף הגיע לככר החטופים
צילום – החזית הורודה @SteveWitkoff #BringThemHomeNow pic.twitter.com/QBma1Az3uO— צדיק בסדום (@SdomsRighteous) August 2, 2025
Τι λέει το Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων στο Ισραήλ
Όπως αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του Φόρουμ των Οικογενειών ομήρων, ο Γουίτκοφ υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες «τη δέσμευση του προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ, όπως και την προσωπική του δέσμευση» για την επιστροφή όλων των ομήρων.
Σύμφωνα με επίσημα ισραηλινά στοιχεία, 50 όμηροι παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων τουλάχιστον 20 πιστεύεται πως είναι ζωντανοί.
- Ο Πορζίνγκις το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη και η… Αθήνα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα




