Τι σημαίνει ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA
Η Ελλάδα είδε τη διαφορά από την Τσεχία να μεγαλώνει στη μάχη για τη 10η θέση της κατάταξης μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τη Ρέιντζερς και τον αποκλεισμό από το Champions League
Η Ελλάδα υποχώρησε στη βαθμολογία της UEFA, χάνοντας έδαφος στη «μάχη» για τη 10η θέση, μετά τα αποτελέσματα της Τρίτης και της Τετάρτης για τα προκριματικά του Champions League. Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τη Ρέιντζερς (1-1) έδωσε μόλις 100 βαθμούς, την ώρα που η Βικτόρια Πλζεν χάριζε 200 βαθμούς στην Τσεχία με τη νίκη της επί της Σερβέτ (3-1).
Το σημαντικότερο είναι όμως ότι ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού, σε συνάρτηση με την πρόκριση της Βικτόρια στον επόμενο γύρο κρατάει ζωντανή την Τσεχία να πάρει το μπόνους της πρόκρισης της Πλζεν στη League Phase του Champions League.
Παράλληλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η Πλζεν εξασφάλισε μίνιμουμ την ευρωπαϊκή της συμμετοχή, τουλάχιστον στο Europa Conference League, ενώ παίζει με τη Ρείντζερς για να βρεθεί στα play off της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Πλέον, η Ελλάδα έχει 35.712 βαθμούς, ενώ η Τσεχία ανέβηκε στους 39.000. Ακολουθούν Νορβηγία και Πολωνία, που συνεχίζουν να απειλούν, με τους Νορβηγούς να έχουν μάλιστα κι εκείνοι 5 ομάδες να συνεχίζουν.
Από την 9η θέση που βρίσκεται η Τουρκία, μέχρι και την 15η όλες οι χώρες έχουν όλες τις ομάδες τους μέχρι στιγμής, ενώ είναι σημαντικό να προκριθούν απόψε η ΑΕΚ και ο Άρης στον επόμενο γύρο του Europa Conference League.
Αναλυτικά η θέση που βρίσκεται η Ελλάδα:
09. Τουρκία 42.200 (5/5)
10. Τσεχία 39.000 (5/5)
11. Ελλάδα 35.712 (5/5)
12. Νορβηγία 33.687 (5/5)
13. Πολωνία 32.625 (4/4)
14. Δανία 30.731 (4/4)
15. Αυστρία 30.450 (5/5)
- Κόντρα σε συγγενείς και επιζήσαντες ο Φλωρίδης υπερασπίζεται την αίθουσα της δίκης των Τεμπών
- Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν 22χρονο Παλαιστίνιο σε επιδρομή στη βόρεια Ιερουσαλήμ
- Σάντσεθ σε Ανδρουλάκη: Το ΠΑΣΟΚ κόμμα που μπορεί να κάνει τη διαφορά – Χρειαζόμαστε προοδευτικά κόμματα στην κυβέρνηση
- Υποκλοπές: Εκ(ν)τροπή
- Λέσβος: Σε εξέλιξη κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους κτηνοτρόφους
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Πότε και πού θα γίνει ο γάμος της – Πόσοι οι καλεσμένοι -Τι λέει η ίδια




