
Ντόναλντ Τραμπ: Η δημοτικότητά του έπεσε στο 40% – Το χαμηλότερο επίπεδο της δεύτερης θητείας του
Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει ότι η δημοτικότητα του Τραμπ έχει πέσει μία ποσοστιαία μονάδα μέσα δύο εβδομάδες. Αλλά αυξάνονται οι υποστηρικτές της μεταναστευτικής και οικονομικής πολιτικής.
Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 40%, το χαμηλότερο επίπεδο της δεύτερης θητείας του. Οι Αμερικανοί πολίτες εξακολουθούν να ανησυχούν για τον χειρισμό της οικονομίας και της μετανάστευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
Η τριήμερη δημοσκόπηση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου, διεξήχθη σε 1.023 ενήλικες Αμερικανούς σε εθνικό επίπεδο και είχε περιθώριο σφάλματος 3 ποσοστιαίων μονάδων.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το έθνος των ΗΠΑ είναι βαθιά πολωμένο αναφορικά με τον Αμερικανό πρόεδρο. Το 83% των Ρεπουμπλικανών και μόλις το 3% των Δημοκρατικών εγκρίνουν την απόδοσή του. Περίπου το ένα τρίτο των ανεξάρτητων ψηφοφόρων τον ενέκριναν.
Ο Τραμπ είχε ποσοστό αποδοχής 41% στην πιο πρόσφατη προηγούμενη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που διεξήχθη στις 15 και 16 Ιουλίου.
Ο Ρεπουμπλικάνος έκανε την προεκλογική του εκστρατεία με υποσχέσεις για ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ και καταστολή της μετανάστευσης. Αλλά η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί του έδωσαν ανάμεικτες βαθμολογίες και στους δύο αυτούς τομείς, όπου η κυβέρνησή του χρησιμοποιεί επιθετικές τακτικές.
Επίσης, περίπου το 38% των ερωτηθέντων ενέκρινε τον χειρισμό της οικονομίας από τον Τραμπ, από 35% στη δημοσκόπηση στα μέσα Ιουλίου.
Τα ποσοστά του αυξήθηκαν επίσης ελαφρώς και στη μετανάστευση, με το 43% των ερωτηθέντων να τον εγκρίνουν, σε σύγκριση με 41% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.
Ωστόσο, όλες οι αλλαγές ήταν εντός του περιθωρίου σφάλματος της δημοσκόπησης.
- Fuel Pass: Ο «κουμπαράς» των 50 ευρώ που σε αξία καυσίμου δεν καλύπτει ούτε το μισό ποσό
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Σαχτάρ Ντόνετσκ
- LIVE: Στρασβούργο – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Ρίτας – Τενερίφη 87-69: Οι Λιθουανοί έκαναν… πάρτι και προκρίθηκαν στον τελικό του BCL
- LIVE: Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Κρήτη: Προφυλακιστέοι ο 54χρονος και η σύζυγός του – Υπό άκρα μυστικότητα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους




