Μαχμούντ Αμπάς: Χαιρετίζει την ανακοίνωση της Γαλλίας για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς τόνισε ότι πρόκειται για «νίκη»
Ως «νίκη για την παλαιστινιακή υπόθεση» χαρακτήρισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για προσεχή αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.
«Αντανακλά τη δέσμευση της Γαλλίας να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό και τα νόμιμα δικαιώματά του στη γη και την πατρίδα του», αναφέρει ακόμη ο Μαχμούντ Αμπάς σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε λόγο για «ρόλο-κλειδί» της Σαουδικής Αραβίας στην απόφαση της Γαλλίας να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
«Ο πρόεδρος Αμπάς κάλεσε όλες τις πλευρές, ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το Κράτος της Παλαιστίνης, να το κάνουν στη βάση της διεθνώς εγκεκριμένης λύσης δύο κρατών», ανέφερε ακόμη.
Αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Γαλλία
Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους τον Σεπτέμβριο, μία απόφαση που είχε ήδη εξαγγείλει εδώ και μήνες αλλά ανέβαλε την εφαρμογή της.
Η κίνηση αυτή, που χαρακτηρίζεται ως κίνηση υψηλού συμβολισμού, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα με τους ηγέτες της Βρετανίας και της Γερμανίας. Aξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας δήλωσε στο CNN ότι και άλλα κράτη θα προχωρήσουν στην αναγνώριση της Παλαιστίνης.
Πριν λίγες ημέρες 28 κράτη της λεγόμενης «Δύσης» υπέγραψαν κοινή επιστολή στην οποία καταγγέλλουν τις δολοφονίες πεινασμένων Παλαιστίνιων και τη λιμοκτονία που επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα και ζητούν να υπάρξει εκεχειρία.
Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Καναδάς, και σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έβαλαν την υπογραφή τους στην επιστολή. Εκκωφαντική σιωπή τηρεί για ακόμα μία φορά η Γερμανία που αποφεύγει ακόμα και την ύστατη ώρα να ασκήσει δημόσια κριτική στο Ισραήλ.
- Τιμωρία της UEFA στη Ρεάλ Μαδρίτης για ρατσιστική συμπεριφορά των φιλάθλων της
- ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη Φον ντερ Λάιεν και Αντόνιο Κόστα με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής την Δευτέρα
- Από το βραβείο GLAAD του Heated Rivalry, στην Αρχαία Ελλάδα: Ο Μέγας Αλέξανδρος επελαύνει στο Netflix
- Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό και καταρρέουν πολυκατοικίες
- Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις στο Youth Pass
- Στο ΣΕΦ για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ο Πάσπαλι



