Ελλάδα – Ισπανία 9-11 (κ.δ 7-7): Κρίμα για αυτή την ομαδάρα (vids)
Η Ελλάδα έφτασε ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όμως με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο οι Ισπανοί έστειλαν το ματς στα πέναλτι και πήραν την πρόκριση με 11-9 (7-7 η κανονική διάρκεια).
Για το χάλκινο μετάλλιο θα παίξει η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, αφού ηττήθηκε με 11-9 στα πέναλτι από την Ισπανία (7-7 κανονική διάρκεια) στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Σιγκαπούρη.
Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, αφού η Ελλάδα βρέθηκε πίσω με 6-2 από τους Ίβηρες, αλλά με μια συγκλονιστική ανατροπή πέρασε μπροστά 7-6. Όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο ισοφαρίστηκε και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι Ισπανοί έπιασαν δύο και πήραν τη νίκη.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές, αλλά η Ισπανία κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις φορές που βρέθηκε με παίκτη παραπάνω σκοράροντας με τους Μπούστος και Σαναχούγια για το 2-0. Η Ελλάδα απάντησε άμεσα με τον Γενηδουνιά να ευστοχεί σε πέναλτι μειώνοντας σε 2-1. Ο Σαναχούγια βρήκε τρόπο να αυξήσει ξανά το προβάδισμα των Ιβήρων σε 3-1, αλλά το γκολ του Γενηδουνιά έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο στο 3-2.
Ο ρυθμός ήταν χαμηλός στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, αλλά η αποβολή του Χαλυβόπουλου για τέσσερα λεπτά χωρίς αντικατάσταση άλλαξε τις ισορροπίες. Όπως ήταν λογικό οι Ίβηρες εκμεταλλεύτηκαν σχετικά αρκετά την υπεραριθμία και με τους Γκρανάδας (x2) και Σαναχούγια σκόραραν τρεις φορές για το 6-2. Η Εθνική μας όμως κατάφερε να μειώσει με τον Γκιουβέτση σε 6-3 και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του αγώνα.
Η Ελλάδα και το απίστευτο δεύτερο ημίχρονο
Το τρίτο οκτάλεπτο άνηκε ουσιαστικά στην Ελλάδα, αν και οι δύο ομάδες ήταν σχετικά άστοχες, η Εθνική μας κατάφερε να βρει ένα γκολ με δράστη τον Αργυρόπουλο, μειώνοντας σε 6-4. Ωστόσο τίποτα άλλο δεν άλλαξε και οι Ισπανοί διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα.
Η τελευταία περίοδος ήταν απλά απίθανη για την Ελλάδα. Η γαλανόλευκη συνέχισε να παίζει συγκλονιστική άμυνα και όχι απλά επέστρεψε στο ματς, αλλά πέρασε και μπροστά με 7-6 χάρη στα γκολ του Γκίλα (x2) και του Πούρου. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο όμως ο Μουνιαρίθ σκόραρε για το 7-7 και έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι.
Εκεί οι Ισπανοί ήταν πιο ψύχραιμοι και με συνολικό σκορ 11-9, με τους Κάκαρη και Σκουμπάκη να χάνουν το τρίτο και το τέταρτο πέναλτι της χώρας μας και έτσι οι Ίβηρες πήραν τη νίκη και την πρόκριση για τον τελικό.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-6, 4-6, 7-7, 2-4 πεν.
Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Χαλυβόπουλος, Γκίλλας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Παπανικολάου, Ανδρεάδης, Πούρος .
Ισπανία (Νταβίντ Μάρτιν): Αγκίρε, Μουνάριθ, Γρανάδος Σαναούια, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Καμπάνας, Ταχούλ, Περόνε, Μπιέλ, Μπούστος, Λόριο, Χομίλα, Βαλέρα.
Τα highlights στο Ελλάδα – Ισπανία:
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Στο WNBA η Μαριέλλα Φασούλα: Υπέγραψε rookie συμβόλαιο με τις Γκόλντεν Στέιτ Βάλκιρις
- Μυθική στιγμή: Διαιτητής είχε ξεχάσει τις κάρτες και το κατάλαβε μετά το πρώτο 20λεπτο! (vid)
- Τέλος ο Ντοκ Ρίβερς από τους Μπακς
- Πέρεθ: «Προτιμώ η Ράγιο Βαγιεκάνο να παραμείνει στη La Liga, παρά να προκριθεί επί της ΑΕΚ»
- Bαθμολογία Euroleague: Τα δεδομένα μετά τη νίκη της Χάποελ – Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
- Αυστρία – Ελλάδα 38-16: Ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών χάντμπολ στο EURO 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442