
Λέσβος: Δύο φωτιές μέσα σε λίγη ώρα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο στο Κεράμι Καλλονής, ενώ η δεύτερη στον Άγιο Ιγνάτιο - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασαν δύο φωτιές στη Λέσβο.
Η πρώτη φωτιά φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Κεράμι Καλλονής, κοντά σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και χαμηλή βλάστηση, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, καθώς η φωτιά απειλούσε κατοικίες, και κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο έπειτα από λίγη ώρα.
Καταστροφές από τη φωτιά στην Καλλονή
Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική λόγω του καπνού, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, από τη φωτιά κάηκαν 10 οχήματα που βρίσκονταν στην περιοχή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εκτιμούν ότι ήταν παρατημένα στο σημείο.
Δεύτερο μέτωπο
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε και άλλο μέτωπο, αυτή τη φορά στον Άγιο Ιγνάτιο.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 38 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων και 9 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.
Στην επιχείρηση συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου δυτικής Μυτιλήνης.
Δείτε βίντεο από το νέο μέτωπο της φωτιάς:
- Καλαμάτα: Απολογείται ο 41χρονος για τη δολοφονία της συζύγου του
- Φωτιά στη Φιλοθέη – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
- «Μεγάλη Εικόνα» στο MEGA: Η Νίκη Λυμπεράκη καταγράφει τις πολιτικές εξελίξεις
- Υποκλοπές: Στον ΑΠ Κεσσές και Κουκάκης – Κατέθεσαν αίτηση ανάσυρσης του φακέλου από το αρχείο και εξέταση του Ντίλιαν
- «Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι στη Euroleague και την επόμενη σεζόν»
- Νέο Χωροταξικό: Στη Βουλή προς συζήτηση ο Κώδικας των 477 άρθρων – 17 ερωταπαντήσεις