Καταδικάζει την τοποθέτηση βόμβας στον Γιάννη Πρετεντέρη η ΕΣΗΕΑ
«Η δημοσιογραφία και η ελεύθερη έκφραση δεν φιμώνονται» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.
Την άνανδρη ενέργεια άγνωστων δραστών να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Η Ένωση Συντακτών υποστηρίζει ότι οι άγνωστοι τοποθέτησαν τη βόμβα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στο Ψυχικό, όταν εκεί βρισκόταν ο ίδιος και η οικογένειά του, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.
«Ευτυχώς ο μηχανισμός εντοπίσθηκε έγκαιρα και δεν εξερράγη λόγω προβλήματος στη συνδεσμολογία» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει για μία ακόμα φορά ότι η δημοσιογραφία και η ελεύθερη έκφραση δεν φιμώνονται. Η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία που θεμέλιό της είναι η ελευθερία της έκφρασης και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
- Παναγιώτης Δουδωνής: Έξι προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
- AEK: Η 11άδα που ανακοίνωσε ο Νίκολιτς για τον επαναληπτικό με την Τσέλιε
- Disney: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για τις πρεμιέρες των Lilo & Stitch 2 και Incredibles 3
- Τέσσερις νέοι θάνατοι από covid και ένας από γρίπη – Τι αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ
- Αταμάν: «Η θέση του Παναθηναϊκού δεν είναι καλή, αλλά έχουμε χρόνο και ποιότητα για να το αλλάξουμε»
- Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Χωρίς συμφωνία για την Ουκρανία – Βέτο Όρμπαν στο δάνειο ύψους 90 δισ. ευρώ


