Συρία: Η άρση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ «θα ανοίξει την πόρτα στην πολυαναμενόμενη ανοικοδόμηση και ανάπτυξη»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα τερματιστούν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας, ανοίγοντας «την πόρτα» στην«ανοικοδόμηση και ανάπτυξη».
Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ασαντ αλ Σιμπάνι δήλωσε το βράδυ χθες Δευτέρα ότι η απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βάλει τέλος στο πρόγραμμα των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, «θ’ ανοίξει την πόρτα στην πολυαναμενόμενη ανοικοδόμηση και ανάπτυξη», σύμφωνα με ανάρτηση του επικεφαλής της συριακής διπλωματίας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Khalil Ashawi, επάνω, ο Ασαντ αλ Σιμπάνι).
Η άρση των κυρώσεων «αίρει το εμπόδιο» κατά της οικονομικής ανάκαμψης και ανοίγει τη χώρα στη διεθνή κοινότητα
Ο σύρος υπουργός πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό «αίρει το εμπόδιο» κατά της οικονομικής ανάκαμψης και ανοίγει τη χώρα στη διεθνή κοινότητα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα τερματιστούν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πήρε τον Μάιο την απόφαση να χαλαρώσει τα μέτρα σε βάρος της Δαμασκού ώστε να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας μετά τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο.
Συμφωνία ασφαλείας
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση Τραμπ διεξάγει «προκαταρκτικές συνομιλίες» με το Ισραήλ και τη Συρία, επί μακρόν εχθρών, για μια πιθανή συμφωνία ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών.
Πηγή: ΑΠΕ
- Από τα μερεμέτια, στα Επείγοντα: Διαφωνία για κακοτεχνίες κατέληξε σε ξυλοδαρμό
- Μάρτιν Σκορσέζε – Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Το «What Happens at Night» μπαίνει σε τροχιά γυρισμάτων
- Αγρότες: Αντίστροφη μέτρηση για την «κάθοδο» στο Σύνταγμα – Τι ώρα φτάνουν, ποιοι δρόμοι κλείνουν
- Εθνική Ελλάδας: Τι «κυνηγάει» μέσω του Nations League και ενόψει προκριματικών του Euro 2028
- Παλαιό Φάληρο: Πτώση σοβάδων σε τουαλέτες δημοτικού σχολείου – Από τύχη δεν υπήρξε τραυματιοσμός
- Πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ιράν αλλιώς θα γίνει πολύ τραυματικό για αυτούς, λέει ο Τραμπ [Βίντεο]




