Κνωσσός: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την τοιχογραφία που αποκολλήθηκε
Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο 17 Μαΐου για το συγκεκριμένο συμβάν στην Κρήτη.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου χτες το βράδυ ολοκλήρωσε την συλλογή και την απομάκρυνση των θραυσμάτων του αντιγράφου, του 1960, της τοιχογραφίας των Δελφινιών -το πρωτότυπο της οποίας εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου- από τα λεγόμενα «διαμερίσματα της βασίλισσας», στην Κνωσσό.
Η αποκόλληση της τοιχογραφίας
Η τοιχογραφία αποκολλήθηκε, χθες, το απόγευμα εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Λόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών διεκόπη προσωρινά και η λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου.
Οι μελέτες συντήρησης
Σημειωτέον ότι για το συγκεκριμένο τμήμα του μινωικού ανακτόρου της Κνωσσού έχουν ήδη εκπονηθεί οι αναγκαίες μελέτες συντήρησης και αποκατάστασής του και επίκειται η έναρξη του έργου, στο πλαίσιο των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Κρήτης- ΕΣΠΑ 2021-2027.
- Παναθηναϊκός: Στις ΗΠΑ με άδεια ο Κέντρικ Ναν για την κηδεία της γιαγιάς του
- AEGEAN: Eπιπλέον ακυρώσεις πτήσεων από και προς Μέση Ανατολή
- Προσπάθεια να ανοίξει δίαυλος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν – Ουάσιγκτον και Τεχεράνη ερίζουν ποιος έκανε την αρχή
- Σκάνδαλο στα Όσκαρ: Γιατί η Μπριζίτ Μπαρντό «αγνοήθηκε» επιδεικτικά;
- Τουρκία: Γυναίκα διαιτητής σφύριξε αγώνα της Super Lig για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια (vid)
- Χωρίς θεατές τα εντός έδρας παιχνίδια της Μπασκόνια με Χαποέλ και Μακάμπι Τελ Αβίβ





