Έξι συλλήψεις για την επίθεση στη Νομική – Ελεύθερη η γυναίκα που κατηγορείται για υπόθαλψη
Οι τέσσερις δήλωσαν ότι είναι φοιτητές - Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται άλλα δύο άτομα
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι έξι από τις επτά προσαγωγές που έγιναν το πρωί της Τρίτης από την ΕΛΑΣ για το επεισόδιο που έγινε στη Νομική στις 30 Απριλίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, συνελήφθησαν έξι άνδρες, οι οποίοι μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας ταυτοποιήθηκαν πως συμμετείχαν στο περιστατικό, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους τα ρούχα που φορούσαν κατά την επίθεση.
Οι δύο γυναίκες
Αντίθετα, αφέθηκε ελεύθερη μια γυναίκα που είχε προσαχθεί, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή της στην υπόθεση. Η γυναίκα ταυτοποιήθηκε μέσω βίντεο κάμερας ασφαλείας να μπαίνει σε ταξί με έναν από τους συλληφθέντες. Όπως διαπιστώθηκε δεν τον γνώριζε και δεν είχε σχέση με την επίθεση.
Παράλληλα, για την υπόθεση συνελήφθη και μια γυναίκα με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς φέρεται να παρέλαβε και να φυγάδευσε με το αυτοκίνητό της έναν εκ των εμπλεκομένων στην επίθεση. Η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη, καθώς είχε παρέλθει το πλαίσιο του αυτοφώρου για την κατηγορία που την βαραίνει.
4 φοιτητές
Κατά τις ίδιες πηγές, ορισμένοι εκ των συλληφθέντων έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια και σε καταλήψεις, ενώ 4 από τους 6 συλληφθέντες δήλωσαν πως είναι φοιτητές.
Οι 6 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 30ης Απριλίου, μια ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο πρώτο όροφο της Νομικής Σχολής όπου διεξαγόταν εκδήλωση και επιτέθηκε στους παρευρισκομένους. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στο κεφάλι κσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για τις πρώτες βοήθειες.
- Nαυάγιο στη Χίο: Η συζήτηση που δεν συμφέρει
- Όταν το ποδόσφαιρο βγαίνει από την αυλή
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]
- Γερουλάνος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η προοδευτική δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα»
- Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Θεσσαλονίκη – Καταδίωξη και σύλληψη 17χρονου οδηγού δικύκλου
- Greek PM Reviews Week, Highlights Reforms and Migration Policy


