
Πιερρακάκης: Το μήνυμα είναι τρέξτε γρηγορότερα, λύστε προβλήματα
Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης έστρεψε τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως με τη στάση της «είναι θιασώτης της ακινησίας και απολογητές του χθες»
Το μήνυμα είναι τρέξτε γρηγορότερα, λύστε προβλήματα, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.
Ο κ. Πιερρακάκης έστρεψε τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως με τη στάση της «είναι θιασώτης της ακινησίας και απολογητές του χθες».
Ανέφερε πως «το αίτημα είναι ριζική αλλαγή του κράτους». Διερωτήθηκε αν αυτό έχει επιτευχθεί, απαντώντας πως «υπάρχουν πτυχές του κράτους που έχουμε έρθει στον 21ο αιώνα του κράτους. Όπως το 112. Αν υπήρχε στο Μάτι θα είχε σωθεί μια ζωή παραπάνω».
«Δεν καταφέραμε σε όλα να φέρουμε το κράτος στον 21ο αιώνα»
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας «το gov.gr είναι πολύ θετικό. Στον εμβολιασμό κερδήθηκαν ζωές. Δεν καταφέραμε σε όλα να φέρουμε το κράτος στον 21ο αιώνα. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε είναι ειλικρίνεια, ειλικρίνεια, ειλικρίνεια και δουλειά, δουλειά, δουλειά».
Υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια χαμένη δεκαετία πίσω μας. Ο λόγος που υπήρξε η χαμένη δεκαετία ήταν το dna του εθνικού διχασμού».
Κατά τον υπουργό Παιδείας «αναγκαία συνθήκη η σταθερότητα για να συζητάμε και να πράττουμε. Ο πυρήνας που μπορεί να μειώσει την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα είναι η ίδια η αποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος».
Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε σε ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του στο υπουργείο Παιδείας.
- Κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Κούβα συναντήθηκαν στο Γκουαντανάμο
- Επίθεση ουκρανικού drone στo περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας με δύο νεκρούς
- Η Χεζμπολάχ έχει βάλει στο στόχαστρο Ισραηλινούς αξιωματικούς με χρήση drone
- Ο Τραμπ αποδέχθηκε να παραδώσει τον έλεγχο του Κέντρου Κένεντι
- Οι ιρανικές αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του
- Στολίσκος για τη Γάζα: Η Γαλλία θα διερευνήσει δικαστικά τις καταγγελίες για κακοποίηση υπηκόων της στο Ισραήλ