Βατικανό: Σταθερή η κατάσταση του πάπα Φραγκίσκου – «Του χορηγήθηκε μόνο οξυγόνο υψηλής ροής»
Σύμφωνα με το Βατικανό, «η αναπνευστική κρίση που υπέστη ο πάπας δεν προκάλεσε άμεσες συνέπειες στην υγεία του»
Στα νεότερα σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του πάπα Φραγκίσκου αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Βατικανό.
Όπως υπογραμμίζεται στην επίσημη ανακοίνωση της Καθολικής Εκκλησίας, η αναπνευστική κρίση που υπέστη την Παρασκευή ο πάπας Φραγκίσκος, δεν έχει προκαλέσει άμεσες συνέπειες στην κατάσταση της υγείας του ποντίφικα.
Σε σχετικό ανακοινωθέν τονίζεται ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ότι σήμερα του χορηγήθηκε μόνον οξυγόνο υψηλής ροής, χωρίς μη επεμβατικό αερισμό.
Συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία
Την ίδια ώρα, ο πάπας Φραγκίσκος, συνεχίζει να είναι απύρετος, ενώ το πρωί της Κυριακής συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, μαζί με συνεργάτες του, αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου Αγκοστίνο Τζεμέλι, στο οποίο νοσηλεύεται.
Όπως αναφέρεται, τέλος, οι γιατροί δεν μπορούν να προβλέψουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του ποντίφικα.
«Ευχαριστώ για τις προσευχές σας»
Ο πάπας Φραγκίσκος, στο γραπτό, κυριακάτικο μήνυμά του που διανεμήθηκε στον Τύπο, ευχαριστεί τους πιστούς και όλους τους ανθρώπους οι οποίοι τον στηρίζουν, με την αγάπη και τις προσευχές τους.
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις προσευχές, οι οποίες απευθύνονται στον Κύριο, από την καρδιά τόσων πιστών, από πολλά σημεία του πλανήτη: αισθάνομαι όλη σας την στοργή και την εγγύτητά σας και, κατά την ιδιαίτερη αυτή στιγμή, νιώθω να με υποβαστάζει και να με στηρίζει όλο το ποίμνιο του Θεού. Σας ευχαριστώ όλους», υπογράμμισε ο ποντίφικας, ο οποίος από τις 14 Φεβρουαρίου νοσηλεύεται στην πανεπιστημιακή πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης.
«Και εγώ προσεύχομαι για σας και προσεύχομαι, κυρίως, για την ειρήνη. Από εδώ, ο πόλεμος μοιάζει ακόμη πιο παράλογος. Ας προσευχηθούμε για την μαρτυρική Ουκρανία, για την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, τον Λίβανο, την Μιανμάρ, το Σουδάν και την περιοχή Κίβου. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία, στην Μητέρα μας», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος στο μήνυμά του.
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα


