Διεύρυνση πανεπιστημιακών τμημάτων στην Κατερίνη;
Ο Δήμαρχος Κατερίνης θέλει να ανοίξουν περισσότερα τμήματα σπουδών στην περιοχή.
Με στόχο την ενίσχυση της πανεπιστημιακής παρουσίας στην πόλη της Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε την 10/2/2025 συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου, και του Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), Σταμάτη Αγγελόπουλου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προοπτική δημιουργίας νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στην Κατερίνη, τα οποία αποτελεί επιθυμία να συμβάλουν στην ακαδημαϊκή και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τις υποδομές και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.
Νέες θέσεις εργασίας
Ο Δήμαρχος Κατερίνης υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για την τοπική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία νέων τμημάτων θα ενισχύσει την εκπαιδευτική κοινότητα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενδυναμώσει την τοπική οικονομία.
Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. εξέφρασε την πρόθεση του Πανεπιστημίου να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για την επέκταση της ακαδημαϊκής του παρουσίας στην Κατερίνη, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό, τις υποδομές και τις ανάγκες της περιοχής.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα συνεργασίας, με τη δέσμευση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού εκπαιδευτικού έργου
- Μέση Ανατολή: Πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον πόλεμο ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν
- Για τρίτη ημέρα στους δρόμους οι οδηγοί ταξί στην Αττική – Επέστρεψαν μέχρι νεοτέρας στην περιφέρεια
- Χαμός στους Μπακς με Αντετοκούνμπο: Μεγάλη διαφωνία για την επιστροφή του στα παρκέ (pic)
- Πολιορκία xωρίς τέλος, αντοχή χωρίς όρια: Όταν η αμερικανική μέγγενη συναντά τις κουβανικές ρίζες
- Σπειροειδής αποσταθεροποίηση – Ο Λίβανος μεταξύ πολέμου, φόβων νέου εμφυλίου και πλήρους κατάρρευσης
- Που «χάθηκε» ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ;



