Η Ουκρανία «μπλοκάρει» το ρωσικό φυσικό αέριο
Η Ουκρανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο διαμετακόμισης φυσικού αερίου από οποιαδήποτε χώρα, εκτός από τη Ρωσία.
Ο ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ ξεκαθάρισε σήμερα ότι η συμφωνία για τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της χώρας του δεν θα παραταθεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου.
Ύστερα από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο Σμιχάλ έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram ότι η Ουκρανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο διαμετακόμισης φυσικού αερίου από οποιαδήποτε χώρα, εκτός από τη Ρωσία.
«Θα το συζητήσουμε… »
«Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσεγγίσει επισήμως την Ουκρανία σχετικά με τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου από οποιαδήποτε χώρα, εκτός από τη Ρωσία, φυσικά θα το συζητήσουμε και είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε στην κατάλληλη συμφωνία», έγραψε.
«Τόνισα πως η συμφωνία της Ουκρανίας με τη Ρωσία για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου εκπνέει την 1η Ιανουαρίου 2025 και δεν πρόκειται να παραταθεί», επεσήμανε ο ουκρανός πρωθυπουργός.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
- Λευκός Οίκος: Η κυβέρνηση Τραμπ καταργεί ορισμένους δασμούς έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
- Ειρηνικός: Νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ σκοτώνει 3 ανθρώπους που επέβαιναν σε σκάφος
- Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για τον νέο παγκόσμιο δασμό 10%
- Η Ουκρανία έπληξε με drones εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στη Ρωσία, σε απόσταση 1.400 χλμ. από τα σύνορα
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία
- Παλαιό Φάληρο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
