Κατάργηση του ποδηλατοδρόμου στη λεωφόρο Νίκης: Τι δηλώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Τέλος εποχής για τον ποδηλατόδρομο στη Λ. Νίκης στην Θεσσαλονίκη που λειτουργούσε χωρίς άδεια σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή;
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την κατάργηση του ποδηλατοδρόμου στη Λεωφόρο Νίκης, επικαλούμενος την έλλειψη άδειας λειτουργίας από τον Μάιο του 2022, μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνέχεια της απόρριψης σχετικής μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος τονίζει ότι στόχος της Διοίκησης είναι η δημιουργία κανονικών, βιώσιμων και ασφαλών ποδηλατοδρόμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς για τη δημιουργία ενός διαδημοτικού ποδηλατοδρόμου, ο οποίος θα συνδέει το Μέγαρο Μουσικής με τη Νέα Κρήνη.
«Σαφής και ξεκάθαρη επιλογή της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι οι κανονικοί, βιώσιμοι και ασφαλείς ποδηλατόδρομοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, τονίζεται πως έχει ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανεύρεση βέλτιστων λύσεων στο ζήτημα.
Η εξέλιξη αυτή εντείνει τον διάλογο για το μέλλον των ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη, με την αναζήτηση νέων λύσεων από την δημοτική αρχή να είναι προτεραιότητα.
- Νέοι διάλογοι που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ
- Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί
- Πού στην Ευρώπη αναπνέουμε πραγματικά καθαρό αέρα;
- Ο Κριστιάνο Τζούνιορ στα χνάρια του CR7: Δοκιμάζεται στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Άκαρπες οι έρευνες για τον δύτη – «Μάλλον πέρασε τα κάγκελα και τον τράβηξε μέσα»
- Ο Σάντσεθ προειδοποιεί: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα έχει πολύ χειρότερες συνέπειες από αυτόν στο Ιράκ το 2003»

