
Νέος φωτισμός στην πλατεία Κουμουνδούρου
Παρεμβάσεις αναβάθμισης φωτισμού πραγματοποίησε ο δήμος Αθηναίων σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Ο Δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε μια παρέμβαση για τη βελτίωση του αστικού φωτισμού σε δύο κομβικά σημεία της πόλης, την πλατεία Κουμουνδούρου και το πάρκο «Βασίλης Αυλωνίτης» στη Ριζούπολη.
Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων, στην Πλατεία Κουμουνδούρου τοποθετήθηκαν 95 φωτιστικά τύπου LED, παρέχοντας σύγχρονο, ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον φωτισμό. Πραγματοποιήθηκαν ειδικές κατασκευές σε 12 ιστούς για την προσαρμογή των νέων φωτιστικών, ενώ προστέθηκαν 4 προβολείς για την καλύτερη κάλυψη της περιοχής. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνολικής παρέμβασης, τοποθετήθηκαν 122 φωτιστικά και 8 προβολείς σε γειτονικούς δρόμους.
Στο Πάρκο «Βασίλης Αυλωνίτης» (Ριζούπολη) αντικαταστάθηκαν 65 ιστοί φωτισμού που είχαν υποστεί διάβρωση, μειώνοντας ενδεχόμενο κίνδυνο ατυχήματος και ενισχύοντας την ασφάλεια της περιοχής.
Που έχουν γίνει παρεμβάσεις αναβάθμισης φωτισμού
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δήμος Αθηναίων, από την αρχή του έτους, έχει αναβαθμίσει ενεργειακά:
- τις Πλατείες Αμερικής, Βικτωρίας, Μπέη και Βουτάδων (Γκάζι)
- το Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη
- τα Άλση Χωροφυλακής και Ευελπίδων
*πηγή φωτογραφιών, δήμος Αθηναίων
- Υποκλοπές: Κυβερνητικά…. μαθήματα «θεσμικής συμπεριφοράς» ανήμερα της διάταξης του ΑΠ – Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ
- H εργασιακή ευτυχία… φέρνει επιχειρηματική επιτυχία – Έρευνα του London School of Economics
- «Σπίτι μου ΙΙ»: Καταληκτική ημερομηνία για τη συμβασιοποίηση των δανείων του προγράμματος η 2α Ιουνίου 2026
- Σκάλα Ωρωπού: Προχωρά το «ξεμπάζωμα» στην περιοχή Natura – Έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα ο Κικίλιας
- Michael: Η βιογραφική ταινία του Μάικλ Τζάκσον προσέλκυσε κοινό παρά τις έντονες αντιδράσεις
- Χαμός με το ιατρικό επιτελείο της Τότεναμ



