
ΚΕΔΕ: Στήριξη στους Δήμους για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων
Πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για ουσιαστική στήριξη στους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους της χώρας.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνδράμει ενεργά τους Δήμους, κυρίως τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην ένταξη και διαχείριση αναπτυξιακών έργων. Αυτοί οι Δήμοι αδυνατούν συχνά να ανταποκριθούν έγκαιρα στις απαιτήσεις χρηματοδοτικών προγραμμάτων, κυρίως λόγω έλλειψης πόρων και εξειδικευμένου προσωπικού. Προβλήματα όπως η καθυστέρηση στην εκπόνηση αναγκαίων μελετών, η δυσκολία στην προετοιμασία φακέλων υποβολής, και η ανεπάρκεια προσωπικού για την υλοποίηση και επίβλεψη των έργων αποτελούν καθημερινά εμπόδια για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.
Η ΚΕΔΕ, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες αυτές, σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλα τα στάδια των έργων – από την αρχική προετοιμασία μέχρι την τελική υλοποίηση και επίβλεψη με την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΠΕΤΑ ως εταίρο με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στη διοικητική και διαχειριστική οργάνωση των ΟΤΑ, Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η ΠΕΤΑ σχεδιάζει να παρέχει ενημέρωση και καθοδήγηση στους Δήμους, έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία με αποτελεσματικότητα και συνέπεια.
Αποτελεσματική αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων
Με αυτή την κρίσιμη πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και την τεχνογνωσία της ΠΕΤΑ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναμένεται να αποκτήσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευχέρεια τις απαιτήσεις των προγραμμάτων χρηματοδότησης, συμβάλλοντας στην ομαλότερη εξέλιξη των έργων σε όλη την επικράτεια. Η πρωτοβουλία αυτή, θα ενισχύσει τη συνολική ανάπτυξη των περιοχών που έχουν ανάγκη και θα διασφαλίσει την αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για το κοινό όφελος.
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο – Το είχαν σκάσει από τη φυλακή
- Άνοιξε η πλατφόρμα υπογραφών στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη – Ολόκληρη η Ιδρυτική Διακήρυξη
- Ολυμπιακός: Φωτογραφίες από το δείπνο του πρωταθλητή Ευρώπης (pics)
- Πολ vs Πολ: Ο ΜακΚάρτνεϊ συνάντησε τον Μεσκάλ σε μια κουβέντα με «άρωμα» Beatles
- Ο Τζόλης για τη μεταγραφή των ονείρων του: «Η Μπαρτσελόνα, αλλά ξέρω ότι δεν είναι ρεαλιστικό.
- Παραμένει πρώτη η AfD στη Γερμανία – Αντίθετοι οι πολίτες στην αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση
