Ανδρουλάκης από Σύμη: Το ΠΑΣΟΚ υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία αλλά χωρίς αυταπάτες
Όπως τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης «όσο η Τουρκία επιμένει στη διχοτόμηση της Κύπρου, στην ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας», δεν βλέπω περιθώριο πραγματικών συγκλίσεων».
Στις εκδηλώσεις του Πολιούχου Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη παρέστη σήμερα Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Σε δηλώσεις του και με φόντο τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο του, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου αλλά χωρίς αυταπάτες.
Αρχικώς, τόνισε πως «θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, σήμερα, εδώ από τον Πανορμίτη της Σύμης, που ήρθα για να γιορτάσω μαζί με τους μόνιμους κατοίκους και τους προσκυνητές».
Στιγμιότυπο από την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Σύμη
«Υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία αλλά χωρίς αυταπάτες»
Συνέχισε λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του διαλόγου με την τουρκική πλευρά, αλλά διάλογος χωρίς αυταπάτες».
Όπως επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης «όσο η Τουρκία επιμένει στη διχοτόμηση της Κύπρου, στην ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας», δεν βλέπω περιθώριο πραγματικών συγκλίσεων».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως «αυτές οι απόψεις υπονομεύουν το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».
Ανδρουλάκης από Αριδαία: Θεμέλιο ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δηλώσεις πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις προηγούμενες μέρες και από την Αριδαία.
«Από την πλευρά μας, πιστεύουμε στην ευημερία, την πρόοδο και την ειρήνη όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής. Θεμέλιο, όμως, αυτής της προσέγγισης είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο», είχε αναφέρει.
Τέλος, είχε προσθέτει πως «δυστυχώς, από την πλευρά της Τουρκίας δεν βλέπουμε μία ανάλογη αντιμετώπιση. Η αναθεωρητική θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι επικίνδυνη για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».
- Πρόστιμο στη Meta για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στις πλατφόρμες της – Χιλιάδες ακόμα αγωγές περιμένουν
- Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Μήνυμα ισχύος και αποτροπής
- Η Αλεξάνδρα Ούστα, το αλκοόλ, οι γονείς και οι απώλειες
- Μητσοτάκης για την 25η Μαρτίου: Αναγκαιότητα η επένδυση στην εθνική άμυνα – Η Ελλάδα προχωρά σταθερά και τολμηρά μπροστά
- Ρόδος: Η κυρία Σοφία ετών 82, μαθήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ, παρέλασε περήφανα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου
- Τασούλας για 25η Μαρτίου: Το 1821, οι πρόγονοί μας ανέλαβαν και εκπλήρωσαν για μας την ευθύνη της ελευθερίας μας



