Ο Ολυμπιακός πέρασε «αέρας» από το «Παλατάκι» και νίκησε με 81-60 τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες»» είχαν το έλεγχο της αναμέτρησης σε ολη την διάρκεια του παιχνιδιού και «ανέβηκε» στο 3-1 ενώ από την άλλη οι «ασπρόμαυρες» γνώρισαν ακόμα μια ήττα στο πρωτάθλημα με το ρεκόρ τους να «πέφτει» στο 1-4.
Οι πρωταθλήτριες έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και επικράτησαν εμφατικά των Θεσσαλονικέων, έχοντας ως κορυφαίες και πρώτες σκόρερ τις Χριστινάκη και Τόμπιν που σημείωσαν αμφότερες από 13 πόντους, ενώ η Ράτζα πέτυχε double-double με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα. Διψήφιες ήταν επίσης η Ευγενία Κολλάτου, προσφέροντας 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα, όσους και η Χέμπε με 2 τρίποντα.
O Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας απόλυτη ευστοχία στο ξεκίνημα με 7/7 σουτ, εκ των οποίων 5/5 δίποντα και 2/2/ τρίποντα, φτάνοντας στο 6-17 με σκόρερ την Τόμπιν. Χάρη σε τρίποντο της Σπυριδοπούλου, οι πρωταθλήτριες αύξησαν στο +16 το υπέρ τους προβάδισμα για το 8-24 στο 6ο λεπτό. Στο σημείο αυτό οι γηπεδούχες αντέδρασαν και έτρεξαν ένα 12-0 σερί, χάρη στο οποίο μείωσαν σε 20-24 στο 9’.
Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα δικό του 7-0 που αύξησε στο +11 τη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με το σκορ στο 20-31 με 8/10 δίποντα και 11 ασίστ. Στο σερί αυτό έδωσαν συνέχεια οι «ερυθρόλευκες» στη 2η περίοδο αφού το διεύρυναν στο 16-0, αυξάνοντας στους 20 πόντους τη διαφορά για το 20-40 στα 12’. Τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, άνω του 70% διατηρήθηκαν από πλευράς Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στο +26 για το 24-50 στα 18’ και να φτάσει στο +31 με το σκορ στο 26-57, 6’’ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (28-57).
Στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο ημίχρονο
Στα πρώτα λεπτά του 3ου δεκαλέπτου, ο Θρύλος πήγε στο +33 με την Τόμπιν να γράφει το 63-30 στα 23’, με τον ΠΑΟΚ να απαντάει στο σημείο αυτό και με ένα επι μέρους 14-2, μείωσε σε 44-65 (27′). Με 26 πόντους διαφορά έκλεισε το δεκάλεπτο και το σκορ στο 70-44, χάρη σε δυο εύστοχες ελεύθερες βολές Κολλάτου. Στην τελευταία περίοδο οι πρωταθλήτριες διαχειρίστηκαν με άνεση το υπέρ τους προβάδισμα φτάνοντας εύκολα στο τελικό 60-81, χάρη στο οποίο πανηγύρισαν την τρίτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα
LIVE: ΠΑΟΚ – Άρης. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Άρης για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Ο παίκτης του Αστέρα έχασε τη σύζυγό του και το κλίμα ήταν βαρύ. Ο Αστέρας προηγήθηκε νωρίς, όμως άφησε χώρο στον Λεβαδειακό που ισοφάρισε το 76’ με τον Μπάλτσι και παρέμεινε τέταρτος.