Σουδάν: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν το μακελειό στην Τζαζίρα και καλούν για τον τερματισμό του πολέμου
Οι ΗΠΑ απαίτησαν από τις ΔΤΥ του Σουδάν «να σταματήσουν αμέσως τη βία εναντίον αμάχων», μετά τη σφαγή τουλάχιστον 120 ανθρώπων στην πολιτεία Τζαζίρα.
Η διπλωματία των ΗΠΑ καταδίκασε χθες Τρίτη την επίθεση παραστρατιωτικών στην σουδανική πολιτεία Αλ Τζαζίρα (κεντρικά), κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από 120 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας της ανατολικής Αφρικής, όπου μαίνεται πόλεμος για κάπου ενάμιση χρόνο (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Umit Bektas).
«Αυτές οι στυγερές επιθέσεις δυστυχώς δεν είναι παρά οι πιο πρόσφατες…»
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις αυτές με τον πλέον σθεναρό τρόπο κι απαιτούν οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) να σταματήσουν αμέσως τη βία εναντίον αμάχων», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.
«Αυτές οι στυγερές επιθέσεις δυστυχώς δεν είναι παρά οι πιο πρόσφατες ενός πολέμου που έχει τραβήξει πάρα πολύ», πρόσθεσε ο κ. Μίλερ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι οι ΗΠΑ καλούν τις ΔΤΥ και τον σουδανικό στρατό να τερματίσουν τον πόλεμο και σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον θα «συνεχίσει να επιβάλλει κόστη» —κυρώσεις— στα εμπόλεμα μέρη, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα σε βάρος ηγέτη των παραστρατιωτικών.
Αμέτρητα θύματα
Το Σουδάν, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής, έχει μετατραπεί από τη 15η Απριλίου 2023 σε θέατρο ανελέητου πολέμου με αμέτρητα θύματα — διάφορες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 20.000 ως 150.000 νεκρούς, γιατροί επισημαίνουν ωστόσο πως οι περισσότεροι θάνατοι δεν καταγράφονται — ανάμεσα στις ΔΤΥ, υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, και τις σουδανικές ένοπλες δυνάμεις (ΣΕΔ), υπό τον στρατηγό Αμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, τον de facto ηγέτη του αφρικανικού κράτους.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ολόκληρο οπλοστάσιο είχαν οι εκτελεστές που αναλάμβαναν συμβόλαια θανάτου – Η επίθεση στον Λάλα και ο εμπρησμός σε βενζινάδικο
- Οταν ο Τσιτσιπάς έδωσε για δίπλωμα το 2021 και κόπηκε – Είχε αγοράσει Τesla και δεν μπορούσε να το οδηγήσει
- Λίβανος: Οι IDF άνοιξαν πυρ κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ – Ανακοίνωση καταδίκης από την UNIFIL
- Επένδυση Φλωρίδη στη συκοφαντία και τον κοινωνικό αυτοματισμό – «Μαζεύει» τα περί εγκληματικής οργάνωσης
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ




