
Μέση Ανατολή: «Μπορούμε να αποφύγουμε» τον ολοκληρωτικό πόλεμο, δηλώνει ο Μπάιντεν
«Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Θεωρώ ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή.
«Μπορούμε να αποφύγουμε» το ξέσπασμα «ολοκληρωτικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ανησυχεί έντονα για το ενδεχόμενο να γενικευτεί η σύρραξη στην περιοχή (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque).
«Συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
«Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Θεωρώ ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά» για ν’ αποφευχθεί ο κίνδυνος, τόνισε στον Τύπο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Σε άλλη δήλωσή του, νωρίτερα χθες, είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, την Τρίτη.
Αλμα πετρελαίου
Στην ερώτηση «Συμφωνείτε με πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν;» ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο…» χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.
Αμέσως μετά τη δήλωση, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε απότομα. Γύρω στις 17.50 (ώρα Ελλάδας) το αμερικανικό αργό WTI έφτασε τα 73,12 δολάρια το βαρέλι (+4,34%) ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε αύξηση 3,95%, αγγίζοντας τα 76,81 δολάρια το βαρέλι.
Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει επιμείνει στο «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», επανέλαβε δημοσίως την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.
- Τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στην πλατεία Κολιάτσου – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός
- Ο Φουρνιέ του τελικού…
- Φορτούνης: «Απίστευτη η χαρά που γύρισα στην οικογένειά μου, να περιμένει πολλά ο κόσμος»
- Ρούμπιο: Η διαπραγμάτευση με το Ιράν μπορεί να μην οδηγήσει σε συμφωνία – Ο Χαμενεΐ εμπλέκεται στις συνομιλίες
- «Εγώ είμαι ο ιδεολόγος της φανέλας» – Ο Αιμίλιος Χειλάκης δεν θα πολιτευτεί με την ΕΛΑΣ
- Τρεις προφυλακίσεις για την απάτη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη βόρεια Ελλάδα



