Ρωμαιοκαθολική επισκοπή θα αποζημιώσει 530 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς
Η προηγούμενη προσφορά αποζημίωσης ήταν τα 200 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο απορρίφθηκε από τα θύματα.
Μια ρωμαιοκαθολική επισκοπή στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Πέμπτη μια νέα συμφωνία πτώχευσης που θα καταβάλει περισσότερα από 323 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 530 επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν από ιερείς όταν ήταν παιδιά.
Η επισκοπή του Rockville Centre, που εξυπηρετεί περίπου 1,2 εκατομμύρια καθολικούς στους νομούς Nassau και Suffolk, είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι δεν πίστευε ότι θα ήταν δυνατή μια συμφωνία πτώχευσης μετά την απόρριψη των επιζώντων της προηγούμενης προσφοράς αποζημίωσης 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η επισκοπή του Rockville Centre θα συνεισφέρει 234,8 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο αποζημίωσης, ενώ τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες θα συνεισφέρουν 85,3 εκατομμύρια δολάρια. Η αποζημίωση θα λάβει επίσης χρηματοδότηση από μια άλλη ασφαλιστική εταιρεία που βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης και από δικηγόρους που εκπροσωπούν τους επιζώντες κακοποίησης.
Ο εκπρόσωπος της επισκοπής, Eric Fasano, δήλωσε ότι η αποζημίωση θα διασφαλίσει «την δίκαιη αποζημίωση των επιζώντων κακοποίησης, ενώ θα επιτρέπει στην εκκλησία να συνεχίσει την ουσιαστική αποστολή της», σύμφωνα με τον Guardian.
Η επισκοπή υπέβαλε αίτηση πτώχευσης κατά το κεφάλαιο 11 στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2020, επικαλούμενη το κόστος των αγωγών που είχαν καταθέσει θύματα κακοποίησης από κληρικούς στην παιδική τους ηλικία.
Περισσότερες από 24 καθολικές επισκοπές έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης τα τελευταία χρόνια, αφού η Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες ψήφισαν νόμους που επιτρέπουν προσωρινά στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να καταθέτουν αγωγές για εγκλήματα που χρονολογούνται δεκαετίες.
Η αποζημίωση της Πέμπτης θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο δρόμο για πολλές καθολικές επισκοπές που έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης για να αντιμετωπίσουν τις αξιώσεις κακοποίησης.
Για παράδειγμα, η αρχιεπισκοπή της Νέας Ορλεάνης πρότεινε πρόσφατα να διευθετήσει την πτώχευση που υπέβαλε τον Μάιο του 2020 για μόλις 62,5 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς καμία συνεισφορά από τις ασφαλιστικές της εταιρείες.
- ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα Νερού: 2,5 δισ. άνθρωποι έχουν πρόβλημα πρόσβασης σε πόσιμο νερό
- Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ: Ο 21χρονος Βούλγαρος που διεκδικεί μετάλλιο στο μήκος από τον Τεντόγλου (vids)
- Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι απολογίες των μελών του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων
- Γιάννης Κότσιρας: Με ανάρτηση του ζητά «μη μου στέλνετε τραγούδια που έχουν γραφτεί μέσω AI»
- Υδρογονάνθρακες: Συναντήσεις Παπασταύρου στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil
- Απίστευτη «καραμπόλα» σε αγώνα ποδηλασίας και σοκαριστική πτώση με το κεφάλι – Στο νοσοκομείο μία αθλήτρια (vid)




