ΗΠΑ: 81 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 24 ώρες συγκέντρωσε η Χάρις
Η ομάδα εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε ότι το ποσό των 81 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε μέσα σε 24 ώρες αποτελεί ρεκόρ για υποψήφιο σ' όλη την αμερικανική ιστορία.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Tobias Schwarz) συγκέντρωσε 81 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας μέσα σε 24 ώρες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι αποχωρεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, έκανε γνωστό χθες Δευτέρα η ομάδα της.
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων μέσα σε 24 ώρες από υποψήφιο σ’ όλη την αμερικανική ιστορία
Το ποσό αυτό αφορά μόνο δωρεές που έγιναν από μικρούς δωρητές, διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ομάδα εκστρατείας της αντιπροέδρου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων που πραγματοποιείται μέσα σε 24 ώρες από υποψήφιο σ’ όλη την αμερικανική ιστορία.
Στο δελτίο Τύπου, η ομάδα αναφέρει ότι το ποσό αυτό «αντιπροσωπεύει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από όλη την εκστρατεία, τη Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή και τις κοινές επιτροπές για τη συγκέντρωση κεφαλαίων», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Στήριξη από Πελόζι
Νωρίτερα χθες, τη στήριξη της στην Κάμαλα Χάρις εξέφρασε η πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.
«Με απέραντη υπερηφάνεια και απεριόριστη αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας, υποστηρίζω την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Εχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο» τονίζει σε ανακοίνωσή της (περισσότερα εδώ).
- Νότιο Σουδάν: Πετρελαϊκό κοίτασμα-κλειδί επανεκκινεί τις δραστηριότητές του
- Αργεντινή: Η υπηρεσία αναπηρίας «πληρώνει» τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της αδελφής του Μιλέι
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά
- Φως στο Τούνελ: «Πουλούσε το σπίτι χωρίς να του ανήκει» – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου
- Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones σε λιμάνι και αγωγό αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
