Χανιά: Συνελήφθη γυναίκα η οποία εξωθούσε στην επαιτεία ανήλικα παιδιά της
Η 36χρονη μητέρα των ανηλίκων τα εκμεταλλευόταν επιτηδευμένα προκειμένου να επαιτούν
Συνελήφθη μια γυναίκα αλλοδαπή στα Χανιά, κατηγορούμενη για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.
Συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και ενώ εκτελούσαν ποδηλατική περιπολία σε τουριστική ζώνη των Χανίων, εντόπισαν δυο ανήλικα (8χρονο αγόρι και 12χρονο κορίτσι) να περιφέρονται επαιτώντας από διερχόμενους και θαμώνες καταστημάτων.
Από τους αστυνομικούς αναζητήθηκε και εντοπίσθηκε η 36χρονη μητέρα των ανηλίκων η οποία, όπως διαπιστώθηκε, τα χρησιμοποιούσε-εκμεταλλευόταν επιτηδευμένα προκειμένου να επαιτούν, σε σημεία με μεγάλη τουριστική κίνηση, στοχεύοντας στη συμπόνια και το κοινό αίσθημα των πολιτών-επισκεπτών-τουριστών, ώστε να τους προσφέρουν χρηματικά ποσά αποσκοπώντας η ίδια σε παράνομο εισόδημα.
Η 36χρονη μητέρα των ανηλίκων τα εκμεταλλευόταν επιτηδευμένα προκειμένου να επαιτούν
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων.
H ανακοίνωση της αστυνομίας
Η γυναίκα στόχευε στη συμπόνια των πολιτών και των τουριστών, αποσκοπώντας στο να εξασφαλίζει χρηματικά ποσά μέσω των παιδιών της, εκμεταλλευόμενη έτσι την ευαισθησία των περαστικών και δημιουργώντας για τον εαυτό της παράνομο εισόδημα.
Η ανακοίνωση της αναφέρει: «Συνελήφθη χθες (26.06.2024) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων αλλοδαπή κατηγορούμενη για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων .
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την πρόληψη και καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας που εκτελούσαν ποδηλατική περιπολία σε τουριστική ζώνη των Χανίων εντόπισαν δυο ανήλικα (8χρονο αγόρι και 12χρονο κορίτσι) να περιφέρονται επαιτώντας από διερχόμενους και θαμώνες καταστημάτων.
Από τους αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας αναζητήθηκε και εντοπίσθηκε 36χρονη αλλοδαπή ,μητέρα των ανηλίκων η οποία, όπως διαπιστώθηκε, τα χρησιμοποιούσε-εκμεταλλευόταν επιτηδευμένα προκειμένου να επαιτούν, σε σημεία με μεγάλη τουριστική κίνηση, στοχεύοντας στη συμπόνια και το κοινό αίσθημα των πολιτών-επισκεπτών-τουριστών, ώστε να τους προσφέρουν χρηματικά ποσά αποσκοπώντας η ίδια σε παράνομο εισόδημα .
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων».
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια



