
Αυτό είναι το κορυφαίο «μυστικό νησί» της Ελλάδας για τους Βρετανούς
Δείτε τη λίστα με τα πέντε καλύτερα μη συμβατικά νησιά της Ελλάδας
Την σύγχρονη τάση των «δίδυμων προορισμών» αναδεικνύει σε έρευνά του το Travel Weekly , προτείνοντας τα πέντε καλύτερα μη συμβατικά νησιά της Ελλάδας που προσφέρουν ξεχωριστές ταξιδιωτικές αποδράσεις χωρίς όμως την κοσμοσυρροή των αντίστοιχων καθιερωμένων ονομάτων του ελληνικού τουρισμού.
Στην πρώτη θέση της «μυστικής πεντάδας» της λίστας του Travel Weekly βρίσκεται η Αστυπάλαια, που σύμφωνα με το δημοφιλές βρετανικό μέσο «αποτελεί ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των Δωδεκανήσων, θυμίζει πεταλούδα και διαθέτει παραδοσιακά κατάλευκα χωριά, εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και φανταστικές παραλίες. Όλα όσα έχει ονειρευτεί κανείς, μείον τα πλήθη». Ακολουθούν η Μήλος, η Σύμη, οι Παξοί και η Ιθάκη.
Στον αντίποδα, τα πέντε νησιά που βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως. Το άρθρο επισημαίνει πως η ανάγκη για νέους ανεξερεύνητους προορισμούς γίνεται κάθε χρόνο πιο έντονη, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι διαδικτυακές αναζητήσεις διεθνώς. Σημειώνεται πως έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες στις βιώσιμες καινοτομίες, τις εναλλακτικές δραστηριότητες και τις ομορφιές της Αστυπάλαιας που παρουσιάστηκαν από τον δήμαρχο του νησιού Νίκο Κομηνέα στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, WTM, στο πλαίσιο του sustainability marathon που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Μ.Βρετανίας.
«Η Αστυπάλαια εξελίσσεται σε έναν βιώσιμο προορισμό, μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα. Η ανταπόκριση των ταξιδιωτών είναι αξιοσημείωτη στις αλλαγές. Αναμένουμε μία τουριστική χρονιά με πολύ καλή δυναμική», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αστυπάλαιας Κώστας Καμπύλης.
- Αμετανόητος Λαζαρίδης ξαναχτυπά: Η σκευωρία των πολιτικών μου αντιπάλων εντός και εκτός Καβάλας θα πέσει στο κενό
- Strawberina στοπ: Δηλητήριο ο σκοτεινός τοξικός αλγόριθμος των ψηφιακών φρούτων
- Συναγερμός στον Νέο Κόσμο – 55χρονος έχει ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα αφού χτύπησε τη μητέρα του – Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
- Αρκτική: Η κινητικότητα που προμηνύει σύγκρουση – Τι τη φέρνει στο επίκεντρο των ανταγωνισμών
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Χατζηδάκης: Νέες φοροαπαλλαγές και μέτρα στήριξης τον Σεπτέμβριο
- Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet ο Παντελίδης




