Εθνική Αγγλίας: Η ευκαιρία για εξιλέωση στα γήπεδα της Γερμανίας (vid)
Ποιότητα στο ρόστερ και ένα μόνιμο «It’s coming home», χαρακτηρίζουν την Εθνική Αγγλίας, όμως στο τέλος κάτι πάει στραβά.
Κοιτώντας κάποιος το ρόστερ της Εθνικής Αγγλίας ανά τα χρόνια θα δει άφθονο ταλέντο. Στίβεν Τζέραρντ, Γουέιν Ρούνει, Φρανκ Λάμπαρντ και Τζον Τέρι είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που έχουν έχουν διαπρέψει με την φανέλα των «Τριών Λιονταριών».
Κανένας τους όμως δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει τους Άγγλους σε κάποιον Διεθνή ή Ευρωπαικό τίτλο. Πολλά γιατί μπορούν να υποθούν. Άτυχες κληρώσεις, έλλειψη supporting cast. Τι έχει αλλάξει φέτος όμως και οι Άγγλοι γεμίζουν ξανά ελπίδες για διάκριση στα γήπεδα της Γερμανίας;
Μία μεγάλη ευκαιρία
Το Εuro 2024 παρουσιάζει μια μοναδική ευκαρία στους Άγγλους. Βρισκόμενη σε έναν όμιλο μαζί με Δανία, Σλοβενία και Σερβία φαντάζουν ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης του ομίλου. Αν κοιτάξει κανείς το φετινό ρόστερ τους θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται για υπερβολή.
Διαθέτουν τον 1ο σκόρερ της Ευρώπης,Χάρι Κέιν, με 44 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπάγερν Μονάχου. Στην μεσαία γραμμή συνδυάζουν την εμπειρία των Τζουντ Μπέλιγχαμ και Ντέκλαν Ράις με νεαρά ταλέντα όπως ο Μεινού ενώ στην άμυνα ξεχωρίζουν τα ονόματα των Αλεξάντερ Άρνολντ,Τζον Στόουνς και Τζόρνταν Πίκφορντ.
Στην άκρη του πάγκου έχουν τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, ο οποίος καλείται να δώσει την δική του απάντηση μετά τον χαμένο τελικό του 2020 απέναντι στους Ιταλούς.
Έχει το Know How ,έχει τους παίχτες και μια ακόμα ευκαιρία να φέρει ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε Άγγλου. Ο καιρός των δικαιολογιών τελείωσε. Ο δρόμος προς την κούπα δεν θα είναι στρωμένος για τους Άγγλους.Καιρός όμως να κάνουν το «It’s coming home» πραγματικότητα…
- Ρωσία: Αστυνομικός νεκρός και άλλοι 2 τραυματίες σε έκρηξη κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας
- Καραϊβική: Περιφερειακή σύνοδος με την παρουσία του Ρούμπιο
- Δυτική Οχθη: Κάπου 20 χώρες καταδικάζουν την «de facto προσάρτηση» από το Ισραήλ
- Ουκρανία: Επικρίσεις Ζελένσκι στην ΕΕ για καθυστερήσεις στην ενταξιακή διαδικασία
- Μεξικό: Ο ρόλος μιας από τις ερωμένες του Ελ Μέντσο στον εντοπισμό και την εξόντωσή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κερδισμένοι – χαμένοι



