Νέος άξονας προτεραιότητας για το Πράσινο Ταμείο
Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 12,5 εκατ. ευρώ για την περιοχή της Θεσσαλίας.
Στις ευκαιρίες που αναδύονται μέσω των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου για την προστασία του περιβάλλοντος, την οριζόντια εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ΟΤΑ, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Ανδρουλάκης.
«Στηρίζουμε και υλοποιούμε άμεσα πρωτοβουλίες του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρου Σκυλακάκη που αφορούν στην προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Εξασφαλίζουμε στους δήμους τα οικονομικά μέσα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιβαλλοντικής κρίσης» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου.
Νέος άξονας προτεραιότητας
«Πρόσφατα εντάξαμε νέο άξονα προτεραιότητας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των δασών, ποσού 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε δήμους με περιαστικά δάση.
Το προσεχές διάστημα θα καταρτίσουμε το ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 12,5 εκατ. ευρώ που εγκρίναμε για την αποκατάσταση κοινόχρηστων χώρων της Θεσσαλίας που υπέστησαν σημαντικές καταστροφές από την περσινή θεομηνία» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας παράλληλα τον καθοριστικό ρόλο του Πράσινου Ταμείου στην ενσωμάτωση της κυκλικής οικονομίας σε μια σειρά από αντίστοιχες δράσεις, καθώς και στα χρηματοδοτικά του προγράμματα. Οι παρεμβάσεις του κ. Ανδρουλάκη έγιναν σε δύο θεματικά Eco Panels, με δύο διαδοχικές ομιλίες: Στο Συνέδριο «Κλεισθένης» της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στη συζήτηση για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ΟΤΑ.
- «Ο Σέιμπεν Λι έκλεισε στην Εφές – Ανακοινώνεται άμεσα η μεταγραφή» (pic)
- Τουλάχιστον ένας νεκρός από τις σφοδρές πλημμύρες στην νότια Ισπανία – Δύο αγνοούμενοι
- «Στοίχημα» για το λιανικό εμπόριο το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς
- «Ο Πέρεθ θέλει τον Ζιντάν στο πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης»
- Άργησε αλλά πήρε… μπρος τελικά η boxing day στη Βρετανία
- Όταν η άκρα δεξιά φοράει την pop «στολή» της: Πώς περνά στις playlists και τα memes μας


