Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η χρηματοδότηση στο Δήμο Πύργου από το Πράσινο Ταμείο

Συνεχίζεται η χρηματοδότηση στο Δήμο Πύργου από το Πράσινο Ταμείο

Αυτό ισχυρίζεται η πλευρά του δημάρχου μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου.

Αποτελεσματική ήταν, σύμφωμα με όσα υποστηρίζει η δημοτική αρχή Πύργου,  η παρέμβαση του Δημάρχου Πύργου κ Στάθη Καννή για την επανεκκίνηση των χρηματοδοτικών ροών των έργων από το Πράσινο Ταμείο που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Πύργου κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο κ Γιάννη Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανάρτηση του Δήμου Πύργου, «Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ Βασίλη Παναγόπουλο έθεσε στον πρόεδρο τον κίνδυνο που διατρέχουν τουλάχιστον τρία σημαντικά έργα από το πάγωμα των πληρωμών που το προηγούμενο διάστημα είχε διαπιστωθεί.

Πρόκειται για τα έργα που αφορούν τις αναπλάσεις της Αγίας Βαρβάρας με προϋπολογισμό 457.854,45 (343.800 η χρηματοδότηση), της 28ης Οκτωβρίου με προϋπολογισμό 673.092,33 (439.975 από το Πράσινο Ταμείο) και της Αγίας Κυριακής με προϋπολογισμό 828.703,84 ευρώ (439.975,84 η χρηματοδότηση).

Η καθυστέρηση που είχε παρατηρηθεί στις πληρωμές, πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, είχε ως αποτέλεσμα την παύση των εργασιών με τον κίνδυνο της διάλυσης των εργολαβιών να είναι κάτι παραπάνω από ορατός».

Αθλητικό κέντρο και ανάπλαση

«Με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παναγόπουλο επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ Γιάννη Ανδρουλάκη. Είναι το ταμείο που χρηματοδοτεί έργα περιβαλλοντικής σημασίας.

Στον Πύργο είναι σε εξέλιξη τρία έργα που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο. Συγκεκριμένα η κατασκευή του αθλητικού κέντρου στην Αγία Βαρβάρα, η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου καθώς και των δρόμων πέριξ της Αγίας Κυριακής.

Σε αυτά τα έργα υπήρχε πρόβλημα με την χρηματοδότησή τους, λόγος στον οποίο οφείλεται και το γεγονός ότι είχαν σταματήσει οι εργασίες. Εμείς ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να προλαβαίνουμε και να επιλύουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύπτει για αυτό και επισκεφθήκαμε το πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου.

Η παρέμβασή μας ήταν αποτελεσματική αφού καταφέραμε να εκταμιευθούν τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να μπορέσουν να συνεχιστούν τα έργα. Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου μας διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδοτική ροή για τα έργα αυτά θα συνεχιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024