Ο νεοσύστατος συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια Ασπροπύργου, μεταξύ άλλων θα παρέχει και υποστήριξη των οικογενειών ή και των ατόμων που βιώνουν στο περιβάλλον τους αυτή την πάθηση.

Δημιουργήθηκε συμβουλευτικός σταθμός για την Άνοια στον Ασπρόπυργο. Μια συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια Ασπροπύργου, αποτελεί δράση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου για την Προαγωγή της Υγείας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Δημιουργία Δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας» του  Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου  Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Όπως κάνει γνωστό ο Δήμος Ασπροπύργου, ο  Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια, λειτουργεί  με γνώμονα όχι μόνο την πρόληψη και τη βοήθεια των ατόμων που πάσχουν από Άνοια αλλά παράλληλα και την ενίσχυση και  υποστήριξη των οικογενειών ή των ατόμων που βιώνουν στο περιβάλλον τους αυτή την πάθηση και προσθέτει:

«Οι ειδικά εκπαιδευμένοι  επαγγελματίες που στελεχώνουν τον Σταθμό, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός και Ιατρός – Νευρολόγος  θα πραγματοποιούν: Λήψη  του Ιστορικού, Εξέταση Μνήμης,  Νευροψυχολογική Εκτίμηση, Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης, Συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση φροντιστών και  Δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr