Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια στο Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου

Εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Ένας νέος συμβουλευτικός σταθμός για την άνοια τέθηκε σε λειτουργία. Πρόκειται για τον νέο Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια στον Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου.

Ο νέος σταθμός ο οποίος εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής, λειτουργεί με τη συνεργασία του εθνικού διαδημοτικού δικτύου Υγιών Πόλεων και της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στο ΚΑΠΗ Ραφήνας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής προσφέρουμε, μέσα από τις αντίστοιχες εκπαιδεύσεις στο κατάλληλο προσωπικό, στήριξη σε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, αλλά και στο οικείο περιβάλλον τους.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2021 έχει τεθεί σε λειτουργία και η Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια 1102. Η γραμμή έχει δημιουργηθεί από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Σημαντικό μέρος του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά του. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 90 Δήμοι- μέλη μας έχουν δημιουργήσει Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την Άνοια σε όλη την Ελλάδα».

Τρόπος λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου:

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός θα λειτουργεί στο ΚΑΠΗ Ραφήνας κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 9.00 έως 13.00 και κάθε Δευτέρα στο ΚΑΠΗ Πικερμίου από 9.00 έως 13.00. Υπεύθυνες επικοινωνίας κα Βαλατσού Ασημίνα και κα Ασμάνη Ευτυχία στο τηλέφωνο 2294079456 κατόπιν ραντεβού.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχομένου ατόμου θα γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών στην χορήγηση των οποίων έχουν εκπαιδευτεί οι επαγγελματίες υγείας των Δήμων που στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό. Τα στοιχεία του εξεταζόμενου και τα ευρήματα της αξιολόγησης καταγράφονται στη βάση δεδομένων των ΚΕΠ Υγείας ή χειρόγραφα σε ειδική φόρμα που θα σας διαθέσουμε.

Στην περίπτωση που υπάρξουν σημαντικά ευρήματα το άτομο παραπέμπεται στο γιατρό του Ιατρείου Μνήμης του Συμβουλευτικού Σταθμού. Οι Εταιρείες Alzheimer Αθηνών και Θεσσαλονίκης μπορούν να εξυπηρετήσουν σε μηνιαία συχνότητα τα αιτήματα για εξειδικευμένη ιατρική εξέταση και διαγνωστική εκτίμηση για τους 6 πρώτους μήνες ενώ στη συνέχεια οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με τη βοήθεια γιατρών που θα ορίσουν οι Δήμοι όπως προβλέπεται από το μνημόνιο συνεργασίας.

Το πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας» είναι ένα καινοτόμο μοντέλο παροχής υπηρεσιών για την άνοια, που υλοποιεί η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Το έργο αφορά στη δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας, ώστε να υποστηρίζονται και να εξυπηρετούνται άτομα με προβλήματα μνήμης και Άνοια καθώς και οι φροντιστές τους. Στο πλαίσιο της λειτουργίας των Συμβουλευτικών Σταθμών, υποστηρίζεται η δικτύωση και η διασύνδεση, τόσο οριζόντια -μέσα στις δομές τοπικής αυτοδιοίκησης- όσο και με εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας, διασφαλίζοντας το συνεχές της φροντίδας.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024