Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρότυπο Κέντρο Πρόληψης Alzheimer δημιουργείται στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Πρότυπο Κέντρο Πρόληψης Alzheimer δημιουργείται στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Με πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την πρόληψη και την υποστήριξη των ασθενών της νόσου Αλτσχάιμερ (Alzheimer) και συγγενών διαταραχών, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση των σχεδίων της αρχιτεκτονικής προμελέτης.

Το «Πρότυπο Κέντρο Πρόληψης Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών» θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης 2.500 τ.μ. στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα όρια της Δ.Ε. Πεύκων, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.  Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, ποιοτικού και σύγχρονου κτηριακού περιβάλλοντος, με τον σχεδιασμό να εκπονείται με έμφαση στο πράσινο, στο φως και στα χρώματα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ως δήμος θα σκύψουμε με ευαισθησία πάνω από ένα κοινωνικό πρόβλημα για να συμμετάσχουμε στη λύση του. Και σε αυτό το σημείο ο δήμος μας αναδεικνύει τον αναντικατάστατο ρόλο του και στην πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα.

Με ευαισθησία και αποφασιστικότητα προχωρούμε στις προμελέτες για το Κέντρο το οποίο θα είναι το πρώτο σε επίπεδο δήμων στην Ελλάδα για την πρωτοβάθμια φροντίδα και υποστήριξη ανθρώπων με Alzheimer και άνοια», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Πηγή φωτογραφίας, δήμος Νεάπολης – Συκεών

Όπως αναφέρει, «σήμερα βρισκόμαστε στη φάση της προμελέτης, την οποία κάνουμε 100% με πόρους του δήμου, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer και την πολύτιμη επιστημονική συνδρομή της κυρίας Τσολάκη».

«Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει φόρο τιμής σε όλους τους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να προσβληθούν από τη νόσο του Alzheimer και δυστυχώς δεν το πρόλαβαν. Ευελπιστούμε, δε, ότι θα είμαστε έτοιμοι αρχές του επόμενου έτους να το υποβάλουμε για χρηματοδότηση», υπογραμμίζει ο Σίμος Δανιηλίδης.

Συνάντηση-σύσκεψη

Το μεγάλο και κρίσιμο έργο βρίσκεται στη φάση της αρχιτεκτονικής προμελέτης, την οποία εκπονεί  εταιρία μελετών, υπό την ευθύνη της ΜΑΘ ΑΕ – ΑΟΤΑ «Αναπτυξιακή Μείζονος αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε», με την συνεργασία και επόπτευση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024