Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νέες δομές Υγείας θα δημιουργηθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Νέες δομές Υγείας θα δημιουργηθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης να δημιουργηθούν μονάδες Υγείας που αφορούν παιδιά κι εφήβους αλλά και ενήλικες, δομές που αφορούν την άνοια, τις διατροφικές διαταραχές, τον αυτισμό αλλά και για τοξικοεξαρτημένους.

Συνάντηση είχε σήμερα (31/08) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη.

«Η προσπάθειά μας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής είναι διαρκής. Οποιαδήποτε κοινωνία θέλει να κοιτάει με εμπιστοσύνη το μέλλον οφείλει να είναι αλληλέγγυα στις ευάλωτες ομάδες, σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σταθερά δίπλα τους», σημείωσε σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στη στενή συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Όπως είπε, η συνεργασία εκτείνεται σε πολλούς τομείς, από το πεδίο της απεξάρτησης μέχρι και αυτό της ψυχικής υγείας.

Η κυρία Ράπτη υπογράμμισε ότι ενισχύουμε τις δομές ψυχικής υγείας και ευελπιστούμε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης να κάνουμε στη Θεσσαλονίκη κι άλλες δομές που αφορούν παιδιά κι εφήβους αλλά και ενήλικες, δομές που αφορούν την άνοια, τις διατροφικές διαταραχές, τον αυτισμό, κ.ά. Παράλληλα, η Υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας δομών για τοξικοεξαρτημένους.

«Επισκέφτηκα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησα με το δήμαρχο  Κωνσταντίνο Ζέρβα για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας, που προγραμματίζουμε. Πρόκειται να δημιουργήσουμε Κέντρα Ημέρας και Κινητές Μονάδες για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και εφήβων, για την στήριξη της οικογένειας, των εργαζομένων, των προσφύγων και μεταναστών, για τους πάσχοντες με άνοια και Alzheimer.

Ιδιαίτερο βάρος θα δώσουμε στην στήριξη των εξαρτημένων, τόσο για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, όσο και την επανένταξη τους στην κοινωνία, δημιουργώντας Μονάδες σε χώρους που θα παραχωρηθούν από το Δήμο» ανέφερε η Ζωή Ράπτη.

Κοινωνική κατοικία

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, έκανε αναφορά στη συμμετοχή του Δήμου τόσο στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» όσο και στο πιλοτικό πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας που θα υλοποιηθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Είναι το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ο πρώτος δήμος ο οποίος ενδιαφέρθηκε», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, εξηγώντας ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά 30 κατοικίες, που θα ανακατασκευαστούν με χρηματοδότηση, ώστε με πάρα πολύ χαμηλό ενοίκιο να στεγάσουν ευάλωτους συμπολίτες μας.

«Όλη αυτή η υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στα ευάλωτα νοικοκυριά, στις κακοποιημένες γυναίκες, στους ευάλωτους πολίτες μάς δίνει τη δυνατότητα και να ενισχύσουμε το έργο του αλλά και κυρίως να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, που δεν στηρίζεται σε όρους φιλανθρωπίας αλλά σε όρους πραγματικής κοινωνικής πολιτικής», επεσήμανε ο Γιώργος Σταμάτης.

inSports

«Ασημένια» η Νόρα Δράκου στα 50μ. ύπτιο

Έπειτα από μια μεγάλη εμφάνιση στον τελικό η Νόρα Δράκου τερμάτισε στη 2η θέση και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024