Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη κάνει λόγο το Πράσινο Ταμείο

Για σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη κάνει λόγο το Πράσινο Ταμείο

Το Πράσινο Ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εργασίες στο πάρκο Τρίτσης.

Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» πραγματοποίησαν στελέχη του Πράσινου Ταμείου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εργασιών περιβαλλοντικής, αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Το έργο ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου από το πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον» και με απορροφησιμότητα που ξεπέρασε το 93%, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου κ. Γιώργος Πρωτόπαπας και η υπεύθυνη παρακολούθησης του έργου κα Σπυριδούλα Ντεμίρη ξεναγήθηκαν από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης στους χώρους του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Διαπιστώθηκε ότι το συνολικό έργο μεταμόρφωσε με θετικό πρόσημο έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους κατοίκους της Αθήνας που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιλίου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Περιναλλοντικά οφέλη

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Πράσινο Ταμείο, «με την ολοκλήρωση των έργων προέκυψαν σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Μεταξύ αυτών, εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, εξασφάλιση στεγανότητας στη λεκάνη της τεχνητής λίμνης και του καναλιού, βελτίωση ποιότητας νερού, μείωση κόστους φωτισμού, αναβάθμιση συνθηκών διαβίωσης της ορνιθοπανίδας κ.α.

Ανάλογα είναι και τα κοινωνικά οφέλη για την περιοχή, λόγω της αναβάθμισης του Πάρκου Τρίτση: Δημιουργία βιοκλιματικά αναβαθμισμένων υπαίθριων χώρων για περιπατητές, αύξηση επισκεψιμότητας και αισθήματος ασφάλειας για τους πολίτες λόγω του φωτισμού, προσβασιμότητα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε εμποδιζόμενα άτομα κ.α.»

Sports in

Μήνυση κατά του Μελισσανίδη, για απειλή- Του τηλεφώνησε από το κινητό του «Γιαννάκη»

Γνωστός παράγοντας της Θεσσαλονίκης υπέβαλλε μήνυση στον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024