Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Το περιβαλλοντικό ισοζύγιο προτεραιότητα του πράσινου ταμείου»

«Το περιβαλλοντικό ισοζύγιο προτεραιότητα του πράσινου ταμείου»

Ο νέος Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου στην σύσκεψη του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Στο διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σήμερα 13 Δεκεμβρίου, εισηγήθηκε ο νέος Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Γιάννης Ανδρουλάκης, που προέταξε ως μείζων θέμα την αύξηση του ισοζυγίου Πρασίνου στους Δήμους.

Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου είπε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε πως όλοι οι Δήμοι δεν είναι στην ίδια κατάσταση τόσο από πλευράς έμψυχου δυναμικού αλλά και οικονομικών δυνατοτήτων. Κάθε πρόσκληση που κάνουμε έχει μια λογική, προκειμένου να εναρμονίζεται στις δυνατότητες των περισσοτέρων Δήμων.

Αρχικά διερευνούμε την εύρεση χώρων που πληρούν τις προδιαγραφές και εν συνεχεία προχωρούμε σε απαλλοτριώσεις και αναπλάσεις.

Αναφορικά τώρα στην νέα αρχιτεκτονική στη συνεργασία μας με τους δήμους. Θεωρώ ότι αφού ολοκληρώθηκαν κάποια χρηματοδοτικά μέτρα για τα ΣΒΑΚ και τα ΣΦΗΟ, πρέπει να πάμε σε μέτρα πιο εξιδεικευμένα. Δηλαδή να ληφθούν υπ όψη και άλλα μέτρα πέρα του πληθυσμού των δήμων. Διότι σε ορεινούς, νησιώτικους δήμους είναι αντιληπτό πως πρέπει να γίνουν κάποιες προσαρμογές.

Ειδικό χρηματοδοτικό μέτρο τεχνικής υποστήριξης

Υπάρχει μια σκέψη ακόμη. Να εντάξουμε και να υποστηρίξουμε τεχνικά κάποιους δήμους και όχι μόνο θεωρητικά όπως ήδη γίνεται από το Πράσινο Ταμείο, αλλά και με ένα ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Είναι διαπιστωμένο και δεν φταίνε οι Δήμοι, πως υπάρχει σε κάποιους δήμους μια υστέρηση. Είναι εύκολο να πει κανείς πως φταίει ένας δήμος επειδή δεν έχει φτιάξει πράξεις αναλογισμού και τακτοποίησης. Αυτό σημαίνει κόστος και οικονομικό και κοινωνικό. Αλλά το θέμα είναι αν έχουν τις δυνατότητες να το κάνουν αυτό.

Να προσθέσω πως φέτος λόγω των φυσικών καταστροφών, ένα ποσό από Πράσινο Ταμείο θα κατευθυνθεί στην αποκατάσταση των περιοχών που έχουν πληγεί. Και οι σεισμόπληκτοι δήμοι χρειάζονται την ενίσχυση μας.

Κλείνοντας να πω πως θα επιθυμούσαμε να θεσμοθετήσουμε την σχέση μας με την ΚΕΔΕ. Είναι καλό να έχουμε την άποψη της ΚΕΔΕ για τα χρηματοδοτικά μας προγράμματα προκειμένου να κατευθύνονται εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη»

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024