
Ζάκυνθος: Βαρύ πρόστιμο σε 55χρονη που έκαιγε ξερά χόρτα – Κικίλιας: «Απετράπησαν τα χειρότερα»
Η γυναίκα από τη Γερμανία έβαλε σε ξερά χόρτα για να καθαρίσει ένα οικόπεδο παρά την απαγόρευση λόγω της αντιπυρικής περιόδου
Διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.578 ευρώ επέβαλε η Πυροσβεστική σε 55χρονη Γερμανίδα στη Ζάκυνθο, η οποία έκαιγε ξερά χόρτα σε ακαθάριστο οικοπεδικό χώρο δίπλα σε πυκνή δασική βλάστηση με πεύκα στο Γύρι Ζακύνθου.
«Στο Γύρι της Ζακύνθου απετράπησαν τα χειρότερα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την καταστροφή που θα είχε επέλθει αν η φωτιά που άναψε η 55χρονη για να κάψει ξερά χόρτα επεκτεινόταν στο πυκνό πευκοδάσος του νησιού. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 2.578 ευρώ και ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, βάσει του νέου αυστηροποιημένου νομικού πλαισίου. Έχουμε προειδοποιήσει τους πάντες και το επαναλαμβάνουμε: Καμία επιείκεια στους εμπρηστές», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή το περιστατικό στη Ζάκυνθο.
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
«Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.578€ σήμερα 01 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ζακύνθου, σε αλλοδαπή, για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Γυρίου στη νήσο Ζάκυνθο. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο κ. Εισαγγελέας Ζακύνθου».
- «Κράξιμο» του Μπάρκλεϊ στους Μπακς: «Έχουν άθλιους τύπους στα αποδυτήρια» (vid)
- Βανδαλισμοί σε νηπιαγωγείο στον Άγιο Δημήτριο
- Δανάη Μπάρκα: Παντρεύεται τον αγαπημένο της Φάνη το καλοκαίρι;
- Εικόνες σοκ από τους βανδαλισμούς σε σχολείο της Γλυφάδας
- Κυψέλη: Μεγάλη αναστάτωση από φωτιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο βαν
- Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των play offs

