ΠΑΣΟΚ: Για τον κ. Μητσοτάκη το κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω του εθνικού
Με την υπόθεση Μπελέρη ανοιχτή το γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή σχολιάζει επικριτικά τους χειρισμούς της ελληνικής με αφορμή τη δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν.
Τα διμερή θέματα δεν θα πρέπει να αποτελούν «εμπόδιο» στη διαδικασία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανα Πισονέρο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τόσο η Αλβανία όσο και η Βόρεια Μακεδονία να μπορέσουν να συνεχίσουν άμεσα την ενταξιακή τους διαδικασία.
Με την υπόθεση Μπελέρη ανοιχτή το γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή σχολιάζει επικριτικά τους χειρισμούς της ελληνικής με αφορμή τη δήλωση της εκπροσώπου.
Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Θεμελιώδη ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου και η προστασία των μειονοτήτων, που άπτονται άμεσα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται πλέον ως »διμερή».
Είναι πλέον σαφές ότι για τον κ. Μητσοτάκη το κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω του εθνικού, με άμεση συνέπεια την απομόνωση των ελληνικών θέσεων στην Ευρώπη» αναφέρει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.
⇒ Το θέμα αναδείχθηκε σε ερώτηση που ετέθη στην ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες για τα επόμενα βήματα στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας και εάν θεωρεί η Κομισιόν ότι το θέμα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας είναι διμερές.
⇒ Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας την Κυριακή 12 Μαΐου, προκειμένου να απευθυνθεί στην αλβανική διασπορά.
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»