ΠΑΣΟΚ: Για τον κ. Μητσοτάκη το κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω του εθνικού
Με την υπόθεση Μπελέρη ανοιχτή το γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή σχολιάζει επικριτικά τους χειρισμούς της ελληνικής με αφορμή τη δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν.
Τα διμερή θέματα δεν θα πρέπει να αποτελούν «εμπόδιο» στη διαδικασία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανα Πισονέρο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τόσο η Αλβανία όσο και η Βόρεια Μακεδονία να μπορέσουν να συνεχίσουν άμεσα την ενταξιακή τους διαδικασία.
Με την υπόθεση Μπελέρη ανοιχτή το γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή σχολιάζει επικριτικά τους χειρισμούς της ελληνικής με αφορμή τη δήλωση της εκπροσώπου.
Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Θεμελιώδη ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου και η προστασία των μειονοτήτων, που άπτονται άμεσα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται πλέον ως »διμερή».
Είναι πλέον σαφές ότι για τον κ. Μητσοτάκη το κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω του εθνικού, με άμεση συνέπεια την απομόνωση των ελληνικών θέσεων στην Ευρώπη» αναφέρει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.
⇒ Το θέμα αναδείχθηκε σε ερώτηση που ετέθη στην ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες για τα επόμενα βήματα στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας και εάν θεωρεί η Κομισιόν ότι το θέμα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας είναι διμερές.
⇒ Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας την Κυριακή 12 Μαΐου, προκειμένου να απευθυνθεί στην αλβανική διασπορά.
- Άρης και οι πιθανότητες για την 5άδα – Το πρόγραμμα ως το φινάλε της κανονικής περιόδου (pics)
- Το Παλάτι «καίει» τον Άντριου: «Βαθιά ανήσυχοι» οι Γουίλιαμ και Κέιτ για το σκάνδαλο Έπσταϊν
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά του παιδιού που έπεσε στο σιντριβάνι – Οι πρώτες εικόνες μετά το ατύχημα
- Σήμερα έχω ραντεβού με τον «Πούτιν» -Οι διάλογοι που πρόδωσαν το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα
- Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι η νέα «Τζένη Τζένη» στη σκηνή του Νίκου Καραθάνου
- O Σιάο με τον Γιάννη Αντετοτοκούνμπο και τα αδέλφια του, παρακολούθησαν τον τελικό του Super Bowl (vids+pics)

