Λιμενικό Σώμα: Επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών νότια της Γαύδου
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης οι μετανάστες περισυνελέγησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.
Στην διάσωση 38 μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (2/5).
Κατά τις πρωινές ώρες, και συγκεκριμένα στις 6 η ώρα, πραγματοποιήθηκε από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, επιχείρηση διάσωσης 38 ατόμων, τα οποία μέσω του 112 εξέπεμψαν SOS, 17,5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.
Στην συνέχεια, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης) οι μετανάστες περισυνελέγησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.
Μεταφέρθηκαν στα Χανιά
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για άτομα με καταγωγή – κατά δήλωσή τους – από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές, το Σουδάν και την Συρία, αλλά και για έναν υπήκοο Παλαιστίνης, ενώ πολλοί από τους διασωθέντες δήλωσαν κάτω των 18 ετών.
Σύμφωνα με το πρότυπο που έχει εφαρμοστεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, οι μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά, και συγκεκριμένα στις κατασκηνώσεις του Δήμου στον Καλαθά, όπου θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την περαιτέρω προώθησή τους σε δομές σε άλλα μέρη της χώρας.
- Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Μονακό – Τι ισχύει για τον Βασίλη Σπανούλη
- Ανοιξη μέσα στον χειμώνα – Ο υποτροπικός αεροχειμάρρος φέρνει υψηλές θερμοκρασίες
- Δυτική Ελλάδα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία – «Βούλιαξαν» δρόμοι, κινδύνεψαν σπίτια
- Βρετανία: Στέλνει F-35 στην Κύπρο εν μέσω έντασης ΗΠΑ – Ιράν
- Ολυμπιακός: Φορτσάρει για την επιστροφή του ο Μόρις (vid)
- Αίγιο: Νέα βίντεο ντοκουμέντα του in από την κινηματογραφική διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο

