
ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωσε πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου
Μεταξύ των διεκδικήσεων είναι αύξηση 10% στους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση που έγινε χθες, Τρίτη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το διεκδικητικό πλαίσιο έχει ως εξής:
- Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
- Επαναφορά των Δώρων.
- Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς.
- Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.
- Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
- Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
- Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
- Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων (υγείας, παιδείας, κοινωνικών υπηρεσιών, ασφάλισης κ.ά.) και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών».
Σειρά συσκέψεων και γενικών συνελεύσεων
Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να πραγματοποιηθούν, το επόμενο διάστημα, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο αφενός μεν την ενημέρωση των συναδέλφων αφετέρου δε, την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.
Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε εκτός από την απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, τη στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ) στις 16 Μαΐου 2024, τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα με την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, καθώς και τη στήριξη του απολυμένου συνδικαλιστή, Δ. Αντωνίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Ε.Κ.Π.Α.
- Ανρί: «Λανθασμένη η κόκκινη στον Κουμπαρσί, η αποβολή του άλλαξε εντελώς το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο»
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει




