
Δώρο ζωής έκανε μία μητέρα στο γιο της – Του χάρισε το νεφρό της
«Δεν φοβήθηκα γιατί το έκανα από καρδιάς», δήλωσε η μητέρα
Δώρος ζωής στον γιο της έκανε μία μητέρα δίνοντας το νεφρό της στο γιο της στη Θεσσαλονίκη. «Το δώρο που έκανα στο γιο μου ήταν να του δώσω τον ένα μου το νεφρό για να έχει μια καλύτερη και ποιοτική ζωή», ανέφερε η κυρία Σταυρούλα Νόκα.
Ακόμη, εφόσον πλέον είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταμόσχευση, η Σταυρούλα Νόκα ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, νιώθοντας δικαιωμένη για την απόφαση που έλαβε να χαρίσει στον γιο της, το νεφρό της.
Τι ανέφερε η μητέρα – Υπό ιατρική παρακολούθηση παραμένει ο 35χρονος γιος της
«Δεν φοβήθηκα γιατί το έκανα από καρδιάς. Καθόλου δε φοβήθηκα», προσθέτει. Υπό ιατρική παρακολούθηση παραμένει ο 35χρονος λήπτης, ο οποίος πριν χρόνια είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση νεφρού.
Από την πλευρά του, ο 35χρονος γιος της ευχαρίστησε την μητέρα του για τον πολύτιμο δώρο που του έκανε. Μάλιστα, είπε: «Μου ξαναέδωσες ζωή. Περιμένω να σηκωθώ και να γυρίσω σπίτι να σας αγκαλιάσω», τονίζει.
Σημειώνεται ότι από τις δυο μεταμοσχεύσεις νεφρού που γίνονται κάθε μήνα στο Ιπποκράτειο, τους επόμενους τρεις μήνες θα γίνονται συνολικά έξι, με δεκάδες ασθενείς να αλλάζουν ζωή. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, είναι ότι το 2022 πραγματοποιήθηκαν μόλις 12 μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες και το 2023 οι μεταμοσχεύσεις που έγιναν στο νοσοκομείο αυξήθηκαν στις 18.
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in


