Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώρο ζωής κάνει ένας σύζυγος στη γυναίκα του – Της χαρίζει το νεφρό του

Δώρο ζωής κάνει ένας σύζυγος στη γυναίκα του – Της χαρίζει το νεφρό του

Πριν χρόνια η ίδια γυναίκα είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση ύπατος

Δώρο ζωής ετοιμάζεται να λάβει μία γυναίκα από το Βόλο. Ο σύζυγος της ασθενούς, δωρίζει το νεφρό του, προκειμένου η ίδια να υποβληθεί άμεσα στη δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος μετά από χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του taxydromos.gr, ένας 55χρονος άνδρας θα δωρίσει το ήπαρ του στη γυναίκα του που σήμερα (22.02.2024) αναμένεται να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για τη λήψη μοσχεύματος.

Δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα

Αν και δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα μεταξύ του ζευγαριού, ο άνδρας αποφάσισε να δωρίσει τον νεφρό του, ώστε η 54χρονη γυναίκα του να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της λίστας αναμονής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη, ο ίδιος βρίσκεται, ήδη από την Τετάρτη, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, όπου σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στο χειρουργείο, προκειμένου να γίνει λήψη του μοσχεύματος.

«Είναι ακόμη πιο ευάλωτη περίπτωση», λέει ο Γιαννάκος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Αγ. Ανάργυροι» Βασίλη Γιαννάκο, όπως ο νόμος ορίζει ακόμα και εάν ένας δότης δεν είναι πλήρως συμβατός με τον λήπτη, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει κανονικά σαν δωρεά οργάνων, με το μόσχευμα να παραλαμβάνεται από κάποιον άλλον στη λίστα αναμονής και τον λήπτη να περιμένει για το πρώτο συμβατό μόσχευμα.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη μεταμόσχευση στην οποία θα υποβληθεί η 54χρονη γυναίκα. Πριν χρόνια η ίδια γυναίκα είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση ύπατος, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκονταν στη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

«Είναι ακόμη πιο ευάλωτη περίπτωση. Διπλά μεταμοσχευμένη και μετά από τριετείς, περίπου, διαδικασίες αιμοκάθαρσης. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να βρεθεί γρήγορα συμβατός δότης» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024