Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 της Έβερτον στο «Ολντ Τράφορντ» για την 28η αγωνιστική της Premier League και επέστρεψε στις νίκες μετά τις δύο ήττες από Φούλαμ και Μάντσεστερ Σίτι τις προηγούμενες αγωνιστικές.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στην νίκη με τις εκτελέσεις πέναλτι των Φερνάντες και Ράσφορντ, μειώνοντας στους 3 πόντους την διαφορά από την πέμπτη Τότεναμ.
Η Έβερτον ξεκίνησε δυνατά το ματς, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Ο Γκαρνάτσο έκανε την ντρίμπλα στον Ταρκόφσκι, ο Άγγλος τον γκρέμισε και ο Μπρούνο Φερνάντες ευστόχησε στο πέναλτι για το 1-0 στο 12ο λεπτό.
Τα «Ζαχαρωτά» δεν το έβαλαν κάτω, συνέχισαν να πρεσάρουν ψηλά και να δημιουργούν προβλήματα στη Γιουνάιτεντ, που για ακόμη μια φορά αρκέστηκε στο να… περιμένει και να ψάχνει την απειλή την κόντρα. Σε μία απο τις αντεπιθέσεις της, η ομάδα του Τεν Χαγκ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι. Στο 36′ ο Γκαρνάτσο έκανε ξανά άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων, δέχθηκε την κλωτσιά του Γκόντφρι και ο διαιτητής Χούπερ έδειξε ξανά την άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά, ο Ράσφορντ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα απλοποιώντας την υπόθεση νίκη.
Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Σον Ντάιτς είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους και έφτιαξε περισσότερες τελικές (12-5, 4-3 εντός εστίας) έναντι των γηπεδούχων όμως δεν είχε ουσία, με την Γιουνάιτεντ να κρατάει το αβαντάζ και να φτάνει σε ένα πειστικό 2-0, που σφράγισε την 15η διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλήμα κόντρα στην Έβερτον.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League και απόψε θέλει συγκεκριμένα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής για να παραμείνει στην 24άδα.