Ο Μάρκο Ρόις αποχωρεί στο τέλος της σεζόν μετά από 12 χρόνια σπουδαίας καριέρας με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και πιθανότατα θα συνεχίσει τη διαδρομή του στα γήπεδα των ΗΠΑ και στο πρωτάθλημα του MLS, ενώ ΜΜΕ κάνουν λόγο για ενδιαφέρον από την Αγγλία και τη Γουέστ Χαμ.
Ο 34χρονος επιθετικός, του οποίου το συμβόλαιο με την Μπορούσια ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, είναι ελεύθερος να συζητήσει ένα προσύμφωνο με συλλόγους του εξωτερικού και ήδη είναι σ’ επαφές με ομάδες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Φέρεται μάλιστα να έχει προτάσεις από τους Λος Αντζελες Γκάλαξι και τη Νέα Υόρκη FC, ενώ από την Αγγλία η Γουέστ Χαμ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του.
Ο Ρόις εντάχθηκε στο ρόστερ της Ντόρμουντ το καλοκαίρι του 2012, προερχόμενος από την Γκλάντμπαχ, και από τότε έχει πάνω από 400 συμμετοχές και 117 γκολ, ενώ στην εθνική Γερμανίας αγωνίστηκε 48 φορές και πέτυχε 15 γκολ. Τη φετινή σεζόν ο Γερμανός άσος έχει έξι γκολ και επτά ασίστ στο ενεργητικό του.
Το «φλερτ» με την Γιουνάιτεντ
Τον Ιανουάριο του 2023 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε προσπαθήσει να κάνει δικό της τον Μάρκο Ρόις, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο έμπειρος άσος ήταν στην κορυφή της λίστας του Έρικ Τεν Χαγκ, αλλά τελικά δεν υπήρξε «γάμος» ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είχαν γράψει εκείνη την εποχή τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, είχε συναντηθεί με τον ατζέντη του Μάρκο Ρόις. Ομως, τελικά δεν υπήρξε happy end.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Οι 11άδες που επέλεξαν Γρηγορίου και Μπράτσος για το σημερινό (18/4, 19:00) παιχνίδι στο Βικελίδης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 της Super League.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας με 30-23 και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Handball Premier για τα playoffs των θέσεων (1-4).
Κηφισιά και Αστέρας… τίμησαν την φετινή παράδοση μεταξύ τους καθώς για τέταρτο φετινό ματς δεν υπήρξε νικητής. Ο Αστέρας έχασε ευκαιρία να προσπεράσει την ΑΕΛ (που χάνει στο Περιστέρι)