Συνελήφθη 80χρονος που εμπορευόταν πλαστούς πίνακες – Στην κατοχή του και βυζαντινές εικόνες
Κατηγορείται για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων
Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 80χρονος για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο 80χρονος κατηγορείται για πλαστογραφία αλλά και κατοχή αρχαιοτήτων
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αστυνομικές έρευνες έδειξαν ότι ο κατηγορούμενος, μαζί με άλλους συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, είχαν τοποθετήσει πλαστή υπογραφή καλλιτέχνη σε πίνακες με σκοπό τη πώληση πλαστών πινάκων φερόμενων ως φιλοτεχνημένων από γνωστή ζωγράφο σε οίκους πλειστηριασμών, γκαλερί τέχνης αλλά και σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Για τον τερματισμό της δράσης τους συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών και από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο κατηγορούμενος και διακριβώθηκε το πεδίο δράσης του.
Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη ο 80χρονος ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτια και σε γκαλερί τέχνης παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·3 πλαστοί πίνακες και πλαστός πίνακας «έργο-κολώνα»,
·6 αρχαία κινητά μνημεία και
·11 βυζαντινές εικόνες.
Τα αρχαία κινητά μνημεία και οι βυζαντινές εικόνες μεταφέρθηκαν στην έδρα της ανωτέρω υπηρεσίας και εξετάστηκαν από αρχαιολόγο και βυζαντινολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι η πλειοψηφία τους εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα τεκμήρια θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Αλλάζει η εισαγωγή στα ΑΕΙ
- Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν την επιστροφή του Μαδούρο και της συζύγου του
- Γαλλία: Η δικαιοσύνη καλεί δύο ακροδεξιές Γαλλοϊσραηλινές για «συνενοχή σε γενοκτονία» στη Γάζα
- Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα μετάσχει «σε καμιά περίπτωση» στη διακυβέρνηση της Γάζας, λέει ο Νετανιάχου
- Άρσεναλ – Τσέλσι 1-0: Στον τελικό του Carabao Cup οι Κανονιέρηδες (vid)
- Αταμάν στους δημοσιογράφους έξω από τα αποδυτήρια: «Συνεχίστε να γράφετε…»
