Ρέντη: Οι αγωνιώδεις συνομιλίες των αστυνομικών – «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»
Ηχητικό ντοκουμέντο της επικοινωνίας των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη αποκαλύπτει το in
Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τις συνομιλίες των αστυνομικών και το Κέντρο Επιχειρήσεων την ώρα που ο 31χρονος συνάδελφός τους είναι ήδη βαριά τραυματισμένος στο Ρέντη.
Στις συνομιλίες ακούγεται ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ να ζητά εσπευσμένα ασθενοφόρο ενώ κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».
«Να μην φύγει κανείς από το γήπεδο»
Ο αξιωματικός από το Κέντρο Επιχειρήσεων ζητά να μάθει για την κατάσταση του τραυματία και αν έχει τις αισθήσεις του ενώ ενημερώνει ότι έρχεται ασθενοφόρο.
Παράλληλα δίνει εντολή να κλείσουν οι θύρες του γηπέδου και να μην επιτραπεί η έξοδος σε κανένα άτομο.
Αναλυτικά ο διάλογος:
- «Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».
- «Ελήφθη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»
- «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός».
- «Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»
- «Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;».
- «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».
- «Μας ενημερώνουν ότι σε 1′ θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν».
- «Σε ένα δευτερόλεπτο αν δεν είναι εδώ…», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός ουρλιάζοντας.
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ανοίγει παράθυρο σε πυρηνικά όπλα
- Νορβηγία: Το σκάνδαλο Έπσταϊν θα διερευνηθεί από κοινοβουλευτική επιτροπή
- Νέο εργαλείο επιτρέπει να διαγράψετε ανεπιθύμητες φωτογραφίες από το Google Search
- Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Γλίτωσαν την ήττα στο 90+6′ οι «κόκκινοι διάβολοι»
- Ποιος θα αντικαταστήσει τον Ερντογάν στην ηγεσία του AKP;
- Τσέλσι – Λιντς 2-2: Ισοπαλία σοκ για τους «μπλε» (2-2) – Μία ακόμη ήττα για την Τότεναμ (1-2)




