Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρέντη: Συγκλονίζει η μαρτυρία συνάδελφου του 31χρονου αστυνομικού – «Τον συνάδελφο μου τον έσωσε η διμοιρία»

Ρέντη: Συγκλονίζει η μαρτυρία συνάδελφου του 31χρονου αστυνομικού – «Τον συνάδελφο μου τον έσωσε η διμοιρία»

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα την Πέμπτη στην περιοχή του Ρέντη.

Ο συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια την Πέμπτη στην περιοχή του Ρέντη περιγράφει όσα συνέβησαν.

Ο αστυνομικός δέχτηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

«Τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ και με κάρπα»

Στο LIVE NEWS μίλησε ο συνάδελφός του.

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα.

»Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ, καθώς είχε ακατάσχετή αιμορραγία, και με κάρπα, όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του.

»Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 154 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γκάστρι κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».

Το χρονικό

Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στην περιοχή του Ρέντη. Αν και υπήρχε φύλαξη, κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων εμφανίστηκαν μπροστά στους αστυνομικούς και έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια.

Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

Αμέσως μετά το περιστατικό αναπτύχθηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το δημοτικό γυμναστήριο, επέτρεψαν την έξοδο μόνο σε γυναίκες και ανήλικα και γονείς οι οποίοι ήταν εμφανές ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια και στη συνέχεια έγιναν 424 προσαγωγές στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Sports in

Μεντιλίμπαρ για Βαλβέρδε: «Είναι φαινόμενο»

Η φιλία του Μεντιλίμπαρ με τον Βαλβέρδε κρατάει χρόνια και ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού μας έδωσε την δική του εκδοχή για τον «Τσινγκούρι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024