Ιράν: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από φωτιά σε κέντρο απεξάρτησης
Οι δικαστικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο κέντρο απεξάρτησης
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και άλλοι 16 τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε κέντρο απεξάρτησης ναρκωτικών στην πόλη Λανγκαρούντ στην επαρχία Γκιλάν που βρίσκεται στο βόρειο Ιράν.
Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr και άλλα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο κέντρο απεξάρτησης, ενώ παράλληλα ανακρίνονται οι διευθυντές και άλλα άτομα που κατέχουν υψηλά αξιώματα στο συγκεκριμένο χώρο.
Πόσους μπορεί να φιλοξενήσει το κέντρο απεξάρτησης
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κέντρου, αυτό έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 40 άτομα. Σύμφωνα δε με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC), το Ιράν έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες σε παγκόσμια κλίμακα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα αυτή βρίσκεται στον βασικό κόμβο διακίνησης παπαρούνας– από την οποία μπορούν να παρασκευαστούν το όπιο και η ηρωίνη– που εκτείνεται από το Αφγανιστάν προς τη Δυτική Ευρώπη.
Δείτε το βίντεο
تصاویری از آتشسوزی کمپ ترک اعتیاد در شهرستان لنگرود که ۲۶ فوتی و ۱۸ مصدوم برجای گذاشت
رئیس #قوه_قضاییه به رئیس کل دادگستری استان #گیلان دستور بررسی علت وقوع این #آتشسوزی را صادر کرد https://t.co/KaMlCpdy2Q pic.twitter.com/Jd8NsAaYAU
— خبرگزاری ایسنا (@isna_farsi) November 3, 2023
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Ποιες μεταβιβάσεις ακίνητων βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;

