
Ισραήλ: Απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός που εγκρίθηκε από τον ΟΗΕ
Με ανάρτηση του Έλι Κόεν, του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, το Ισραήλ απέρριψε το ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.
Το Ισραήλ απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα την Παρασκευή, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να τη χαρακτηρίζει «κατάπτυστη» σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Απορρίπτουμε συλλήβδην την κατάπτυστη έκκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ελί Κοέν στο X, πρώην Twitter.
Ουσιαστικά καθώς η απάντηση αυτή έρχεται από τον υπουργό των Εξωτερικών, αποτελεί επίσημη θέση του Ισραήλ
«Το Ισραήλ σκοπεύει να εξαλείψει τη Χαμάς, όπως ακριβώς ο κόσμος αντιμετώπισε τους Ναζί και το ISIS».
Το ψήφισμα και η αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε την Παρασκευή υπέρ ενός ψηφίσματος που ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Συνολικά 120 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, ενώ 14 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, το καταψήφισαν. Άλλες 45 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.

Η ανάρτηση του υπουργού μεταφρασμένη.
Σε ομιλία του μετά την ψήφιση του ψηφίσματος, ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν δήλωσε: “Σήμερα είναι μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία. Όλοι μας γίναμε μάρτυρες ότι ο ΟΗΕ δεν διαθέτει πλέον ούτε ένα γραμμάριο νομιμότητας ή σημασίας”.
“Η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας έδειξε ότι προτιμά να υποστηρίζει την υπεράσπιση των ναζιστών τρομοκρατών παρά να υποστηρίζει το νομοταγές κράτος του Ισραήλ να υπερασπιστεί τους πολίτες του”, είπε.
- ESM: Εγκρίθηκε η πρόωρη αποπληρωμή δανείων της Ελλάδας, ύψους 6,94 δισ. ευρώ
- Κραν Μοντάνα: Οι ιδιοκτήτες μπαρ ξαναβρίσκονται στο δικαστήριο για τη θανατηφόρα πυρκαγιά
- Τρομερό ξέσπασμα του Τεντόγλου κατά της Diamond League: «Τι σκ@τ@νι@ σόου» (pics)
- Αραγτσί: Εφαρμόζουμε με ακρίβεια τις κατευθύνσεις του Χαμενεΐ – Παραμένει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τις ΗΠΑ
- «Όσο πιο μεγάλος είσαι, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη σου»: Η βιώσιμη στρατηγική της Lidl Ελλάς
- Κρατική χρηματοδότηση Κοινωνικών Δομών και μονιμοποίηση εργαζομένων, ζητάει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

