Δώρα ζωής χαρίζει μία 54χρονη γυναίκα στην Πάτρα, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.

Η 54χρονη νοσηλευτόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε. Ο θάνατός της όμως θα δώσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους της, καθώς ελήφθησαν η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδείς και θα μεταμοσχευθούν.

Στη διαδικασία συμμετείχαν οι μεταμοσχευτικές ομάδες του ΠΓΝΠ, αλλά και του Ωνασείου και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σ’ αυτή τη διαδικασία και συγκεκριμένα τους Συντονιστές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος, ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και των δύο τμημάτων που συμμετείχαν στην όλη διαδικασία, για την υποδειγματική δουλειά τους και την εξαιρετική συνεργασία τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Παράλληλα, το νοσοκομείο εξέφρασε τα βαθιά του συλληπητήρια στην οικογένεια της 54χρονης και τους συγχαίρει για τη γενναιοδωρία και τον ανθρωπισμό τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να  συνεχιστεί η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας.