Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη: Απλήρωτες υπερωρίες και απολύσεις σε φαγάδικο – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι για φαγάδικο στη Θεσσαλονίκη.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης 28 Ιουνίου το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Θεσσαλονίκης έξω από φαγάδικο στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
«Απλήρωτες υπερωρίες, ούτε λόγος για νυχτερινή και κυριακάτικη προσαύξηση, υποστελεχωμένα πόστα και κάμερες επιτήρησης σε χώρους που δεν προδιαγράφεται να υπάρχουν. Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε τους/τις εργαζόμενους/ες σε μια διαδικασία διεκδίκησης με το αφεντικό, ζητώντας τα αυτονόητα. Η απάντηση ήρθε λίγες μέρες αργότερα με τρεις εκδικητικές απολύσεις, οι οποίες οδήγησαν και στην παραίτηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων», σημειώνει το σωματείο στην ανακοίνωσή του.
«Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι το μαγαζί έχει αλλάξει ΑΦΜ μεταβιβάζοντας την επιχείρηση σε συγγενικό πρόσωπο του αφεντικού, χώρις στην ουσία να έχει αλλάξει τίποτα άλλο (επωνυμία, αντικείμενο και χώρος λειτουργίας, λογότυπο, κλπ)», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
- Ο Γιάννης ρίχνει… καύσιμο στη «φωτιά» για το μέλλον του: Αγόρασε κτίριο στη Νέα Υόρκη
- Πασχάλης Τερζής: Επιστρέφει με νέο τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου
- McDonald’s: Αφαιρούν χριστουγεννιάτικη διαφήμιση μετά από αντιδράσεις
- Για το «διπλό» και το βήμα οκτάδας στην Τουρκία η ΑΕΚ
- Βορίζια: Νέες καταθέσεις για τον θάνατο της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη
- Greece Unveils New Initiative Targeting Obesity and Heart Disease



