Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η οπισθοχώρηση του Πριγκόζιν και η επόμενη μέρα στη Ρωσία - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Η οπισθοχώρηση του Πριγκόζιν και η επόμενη μέρα στη Ρωσία – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Λήξη συναγερμού φαίνεται πως σήμανε στη Ρωσία, με τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που αναπαρήχθησαν για αποκλιμάκωση στη Ρωσία μετά την «ανταρσία» που ξεκίνησε η Wagner

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους μαχητές του, οι οποίοι κατευθύνονταν προς τη Μόσχα, να επιστρέψουν στις βάσεις τους ώστε να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

Nωρίτερα, το γραφείο του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανακοίνωσε ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν συμφώνησε σε αποκλιμάκωση της κατάστασης, με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας να μετατρέπεται σε «Από Μηχανής Θεό».

Το in μεταδίδει ζωντανά όλες τις εξελίξεις από τη Ρωσία

 05:48 Ασυλο στον Πριγκόζιν για εγκατάσταση στη Λευκορωσία

Ο λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος διατηρεί προσωπική σχέση με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν εδώ και είκοσι χρόνια, παραχώρησε άσυλο στο αφεντικό της Βάγκνερ που εγκαταλείπει τη Ρωσία προκειμένου να εγκατασταθεί στη Λευκορωσία.

 02:59 Ηραν τα έκτακτα μέτρα στο οδικό δίκτυο

Oλα τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα τα οποία είχαν επιβληθεί για την κίνηση στο οδικό δίκτυο της Ρωσίας εξαιτίας της ανταρσίας της Βάγκνερ έχουν πλέον αρθεί, μετέδωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο ανακοίνωση της ομοσπονδιακής αρχής αυτοκινητοδρόμων.

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, ώρα 02:10 Η Βάγκνερ εγκατέλειψε το Ροστόφ

Οι μαχητές της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, που κατέλαβαν χθες το γενικό αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ (νοτιοδυτικά), με επικεφαλής τον αρχηγό τους Γεβγκένι Πριγκόζιν, εγκατέλειψαν την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ.

«Η οχηματοπομπή του ομίλου Βάγκνερ εγκατέλειψε το Ροστόφ και κατευθύνεται στις βάσεις» των μισθοφόρων, ανέφερε ο περιφερειάρχης Γκόλουμπεφ μέσω Telegram, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

23:00 Η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου – «Δεν θα ασκηθούν διώξεις στους μαχητές, στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν»

Τέλος λαμβάνει πλέον και επίσημα η ανταρσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, η οποία έφτασε 200 χλμ. από τη Μόσχα καθώς το Κρεμλίνο ανέφερε ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις στους μαχητές τους για την εξέγερση.

22:56 Viral φωτογραφία δείχνει ζευγάρι που μόλις παντρεύτηκε δίπλα σε στρατεύματα της Wagner

Εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ του ρωσικού στρατού και της μισθοφορικής ομάδας Wagner, η ζωή στη Ρωσία φάνηκε να συνεχίζεται κανονικά, τουλάχιστον για ορισμένους ανθρώπους.

Παρά τις κλιμακούμενες εντάσεις και την κήρυξη εμφυλίου πολέμου από την Ομάδα Wagner κατά του ρωσικού στρατού και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι καθημερινές δραστηριότητες συνεχίστηκαν απρόσκοπτα.

Από τις χαρούμενες γαμήλιες τελετές μέχρι τις εκδηλώσεις ορόσημο για την αποφοίτηση, οι Ρώσοι επέδειξαν ανθεκτικότητα και ακλόνητη προσήλωση στις συνήθεις συνήθειές τους.

Η αντιπαράθεση των εορταστικών στιγμών με το φόντο της σύγκρουσης ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Οι γαμήλιες τελετές, σύμβολο αγάπης και ενότητας, συνεχίστηκαν με την οικογένεια και τους φίλους να συγκεντρώνονται για να μοιραστούν τη χαρμόσυνη περίσταση.

Ομοίως, οι εκδηλώσεις αποφοίτησης σηματοδοτούσαν ένα σημαντικό ορόσημο για τους μαθητές, με τους υπερήφανους γονείς και τους καθηγητές να τιμούν τα επιτεύγματά τους. Οι συγκεντρώσεις αυτές χρησίμευσαν ως υπενθύμιση ότι η ζωή, σε όλες τις εκφάνσεις της, επιμένει ακόμη και σε δύσκολες εποχές.

22:47 Πώς επηρεάζουν οι εξελίξεις τον πόλεμο της Ουκρανίας;

Ο James Nixey, επικεφαλής του προγράμματος Ρωσίας-Ευρασίας στο Chatham House, υποστηρίζει ότι η Ουκρανία θα επωφεληθεί από την κρίση στη Ρωσία.

Μιλώντας στο BBC, ο Nixey λέει ότι η Ουκρανία είναι πιθανό να συνεχίσει να «ενοχλεί τη Ρωσία» και να προσπαθεί να δημιουργεί ρήγματα.

Ο Νίξεϊ εκτιμά ότι σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν συνολικά σε όλα τα χρόνια της προεδρίας του.

«Χάνει αυτόν τον πόλεμο [της Ουκρανίας]» συνεχίζει ο Nixey.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο για την Ουκρανία να κερδίσει… όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη στην προεδρία του».

22:26 Η επόμενη μέρα…

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί η απόπειρα πραξικοπήματος να ολοκληρώθηκε, ωστόσο σύμφωνα με τον Τζον Χέρμπστ, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η κρίση στη Ρωσία θα τελειώσει τώρα.

Εξηγεί, συγκεκριμένα, στο BBC ότι δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα εκτυλιχθεί στη συνέχεια, αλλά εκτιμά ο Πριγκόζιν δεν πρόκειται να υπαχθεί στον έλεγχο του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η στιγμή αυτή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια παύση πριν από μια πραγματική «σύγκρουση».

Ενδεχομένως, ο Πούτιν θα ήταν πρόθυμος να υποχωρήσει από τις δηλώσεις του και να πορευτεί κρατώντας προφυλάξεις, ισχυρίζεται και καταλήγει πως είτε έτσι είτε αλλιώς, η Δύση θα πρέπει να «παρακολουθεί προσεκτικά χωρίς να μιλάει».

22:00 Πούτιν σε Λουκασένκο: «Σε ευχαριστώ»

Το γραφείο Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Λουκασένκο για τη διαπραγμάτευση με τον επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος συμφώνησε να αποσύρει τους μισθοφόρους του.

«Σήμερα στις 9 το βράδυ, οι πρόεδροι μίλησαν ξανά στο τηλέφωνο. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο λεπτομερώς για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεών του με τις αρχές της Βάγκνερ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ευχαρίστησε τον Λευκορώσο συνάδελφό του για το έργο που έκανε».

Το Κρεμλίνο δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

21:45 Τι σημαίνει η συμφωνία αποκλιμάκωσης για τον Πριγκόζιν

Σύμφωνα με τον Μάικλ Ο’ Χάνλον, ειδικό στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς, η συμφωνία του Πριγκόζιν να κάνει πίσω «έχει νόημα» επειδή η κατάσταση στη Ρωσία είχε γίνει «εξαιρετικά επικίνδυνη» όσον αφορά τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

«Η ιδέα ότι ο Πριγκόζιν θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να προκαλέσει μια ευρεία μαζική εξέγερση εναντίον του Πούτιν αποτελεί πραγματικά ένα παραμύθι» εξηγεί ο O’Hanlon στο BBC.

Ωστόσο, σχολιάζει πως πρόκειται για μια «άκρως κρίσιμη και επικίνδυνη στιγμή» στη Ρωσία.

Αρκετά ερωτήματα παραμένουν επίσης ανοιχτά, όπως το τι είδους όροι προσφέρθηκαν στον Πριγκόζιν και ποιες προοπτικές υπάρχουν για το μέλλον του, εξηγεί ο ίδιος.

21:44 Δύο συνομιλίες Πούτιν – Λουκασένκο

Πούτιν και Λουκασένκο πραγματοποίησαν και δεύτερη συνομιλία σήμερα το απόγευμα, με τον Λουκασένκο να ενημερώνει τον πρόεδρο της Ρωσίας για την έκβαση των συνομιλιών με τον Πριγκόζιν.

21:41 Ποιος είναι ο αφανής πλην πανίσχυρος συνιδρυτής της Wagner;

Ο πρώην αξιωματικός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Ντμίτρι Ούτκιν, ο συνιδρυτής του Ομίλου Wagner έχει αναδειχθεί ως βασικό πρόσωπο ενώ η σχέση του με τον Πριγκόζιν έχουν τραβήξει την προσοχή ειδικά μετά την ανταρσία του τελευταίου.

21:28 Αποχωρούν και από το Ροστόφ οι μαχητές της Wagner

Το κρατικό ρωσικό δίκτυο RT αναφέρει ότι οι μαχητές της Wagner αποχωρούν και από το Ροστόφ και μάλιστα σε βίντεο που μετέδωσε φαίνονται οι μισθοφόροι σε παράταξη έτοιμοι να αποχωρήσουν από την πόλη.

21:25 Χάρτης με την πορεία της Wanger

Στον παρακάτω χάρτη που δημοσιεύει το Sky News φαίνεται η πορεία που θα ακολουθούσε η Wanger από το Ροστόφ ως τη Μόσχα. Εν τέλει η πορεία διακόπηκε περίπου 200 χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα.

21:21 «Θύμα του υπέρμετρου εγωισμού του ο Πριγκόζιν – Θα χάσει»

Ο Marat Gabidullin, ο οποίος αποχώρησε από την Wagner το 2019, εξηγεί στη γαλλική Libération πώς, γι’ αυτόν, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι θύμα του εγωισμού του, αλλά πώς, παραδόξως, το πραξικόπημά του θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αφορμή για το Κρεμλίνο να τερματίσει την εισβολή του στην Ουκρανία.

Όντας μισθοφόρος της Wagner μεταξύ 2015 και 2019, ο Marat Gabidullin, που μίλησε στη γαλλική εφημερίδα Liberation μετά το ξέσπασμα της ανταρσίας, ήταν ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για τις μάχες που διεξήγαγε ο στρατός του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του οποίου ήταν και γραμματέας, όταν αυτός επιχειρούσε με τη μεγαλύτερη δυνατή μυστικότητα στο Ντονμπάς, στο συριακό μέτωπο και στην Αφρική.

21:17 Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Λουκασένκο δηλώνει ότι διαπραγματεύτηκε με τον Πριγκόζιν

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι διαπραγματεύτηκε με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν τον τερματισμό της προώθησης στρατευμάτων της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ και την αποφυγή οποιασδήποτε νέας κλιμάκωσης, σύμφωνα με το κανάλι Telegram.

«Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει τις κινήσεις των ενόπλων ανδρών της εταιρίας Βάγκνερ και μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων» μετέδωσε το κανάλι Telegram της λευκορωσικής προεδρίας, Poul Pervogo.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η διαμεσολάβηση έγινε σε συνεννόηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα. Ο πρόεδρος Λουκασένκο ενεργώντας με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πούτιν, μίλησε στον αρχηγό της Wagner, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

«Αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι είναι απολύτως (…) αποδεκτό για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές του Wagner» πρόσθεσε το Telegram.

21:11 Αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο ρωσικό στράτευμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτό ήταν ένα από τα ανταλλάγματα που ζήτησε για να σταματήσει η Wagner.

21:02 Ζελένσκι σε Πούτιν: Απόλυτο χάος στη Ρωσία, αποσύρετε τα στρατεύματά σας από την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στη Ρωσία μετά το κάλεσμα Πριγκόζιν σε εξέγερση, αποκάλυψε το απόλυτο χάος που επικρατεί στη χώρα.

«Σήμερα, ο πλανήτης μπορεί να δει ότι οι ηγέτες της Ρωσίας δεν ελέγχουν τίποτα. Απολύτως τίποτα. [Επικρατεί] μόνο το απόλυτο χάος [και η] απουσία οποιασδήποτε προβλεψιμότητας», ανέφερε στο βραδινό του διάγγελμα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι οι Ουκρανοί δεν θα παραμένουν σιωπηλοί και αδρανείς και πως «η ασφάλεια του ανατολικού τμήματος της Ευρώπης εξαρτάται πλήρως από την άμυνά μας».

Απευθυνόμενος μάλιστα στον Πούτιν και μιλώντας του στα ρωσικά, ο Ζελένσκι είπε το εξής: «Οσο περισσότερο παραμένουν τα στρατεύματά σου σε ουκρανικό έδαφος, τόσο μεγαλύτερη καταστροφή θα προκαλέσουν στη Ρωσία».

20:54 Η δήλωση του Πριγκόζιν

«Ήθελαν να διαλύσουν την Wagner. Κάναμε από τις 23 Ιουνίου την πορεία δικαιοσύνης. Σε μία μέρα φτάσαμε 200 χλμ. από τη Μόσχα. Σ’ αυτό το διάστημα δεν χύσαμε ούτε μία σταγόνα αίμα των μαχητών μας. Τώρα όμως έφτασε η ώρα που μπορεί να χυθεί αίμα. Συνειδητοποιώντας ότι αίμα θα χυθεί σε μία από τις δύο πλευρές παίρνουμε την αντίπαλη κατεύθυνση προς το πεδίο σύμφωνα με το σχέδιο» είπε, μεταξύ άλλων ο Πριγκόζιν.

20:44 Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσική Ομοσπονδία το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

20:34 Σταματάει η επέλαση της Wagner, ανακοίνωσε ο Πριγκόζιν σύμφωνα με το RT

«Γυρίζουμε πίσω. Δεν θα μπούμε στη Μόσχα προκειμένου να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα» ανακοίνωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά από συμφωνία που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

20:28 Οχυρώνεται η Μόσχα

Το MEGA και ο απεσταλμένος του, Δημήτρης Λιάτσος, βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και κατέγραψαν τις εξελίξεις, καθώς οι μαχητές της ομάδας Βάγκνερ προελαύνουν προς τη Μόσχα.

Η Μόσχα οχυρώνεται και δημόσια κτίρια εκκενώνονται, ενώ αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις σημείωσε ο δημοσιογράφος του MEGA, υπογραμμίζοντας ότι οι Τσετσένοι του Ραμζάν Καντίροφ τάχθηκαν στο πλευρό του Πούτιν και πορεύονται προς το Ροστόφ για να σταματήσουν τους μισθοφόρους της ομάδας Βάγκνερ.

20:27 «Αλλά δεν είμαστε πανικοβλημένοι» λέει το ΝΑΤΟ

Η κατάσταση είναι ασταθής, είπε ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος από χώρα του ΝΑΤΟ. Στο ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τα γεγονότα, ειδικά για τις εξελίξεις που κινδυνεύουν να κλιμακωθούν σε ένα κράτος με πυρηνικά όπλα.

«Δεν υπάρχουν δραστικές ενέργειες εδώ» είπε ο αξιωματούχος. «Δεν υποτιμούμε αυτό που συμβαίνει. Αλλά δεν είμαστε πανικοβλημένοι».

20:25 «Συμφωνία Λουκασένκο με Πριγκόζιν – Σταματά η προέλαση της Wagner»

Σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο μετά από συνεννόηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν για αποκλιμάκωση της κατάστασης ώστε να σταματήσει την ανταρσία, υποσχόμενος εγγυήσεις ασφάλειας από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο για τους μισθοφόρους της οργάνωσης.

20:22 Επιστρέφουν άρον άρον ρωσικές μονάδες από την Ουκρανία

Ρωσικές μονάδες εγκαταλείπουν την Ουκρανία και επιστρέφουν πίσω στη χώρα τους προκειμένου να αποτρέψουν την προέλαση του Πριγκόζιν προς τη Μόσχα. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης: «Ορισμένες ρωσικές μονάδες αποσύρονται από την Ουκρανία και επιστρέφουν στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την προέλαση του Wagner».

20:04 «Δεν θα επιτρέψουμε μια ανταρσία να γίνει σε πραξικόπημα» λέει ο Μεντβέντεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει μια ανταρσία υπό τον αρχηγό των μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν να μετατραπεί σε πραξικόπημα ή σε παγκόσμια κρίση, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι ολόκληρος ο κόσμος θα μπορούσε να βρεθεί στο χείλος της καταστροφής εάν τα ρωσικά πυρηνικά όπλα έπεφταν στα χέρια «ληστών».

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

19:30 Το προεδρικό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ

Ο ιστότοπος Vaznie Istorii επικαλούμενος το Flightradar, έγραψε ότι το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν απογειώθηκε από τη Μόσχα με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

«Ο προορισμός της πτήσης δεν έχει διευκρινιστεί, εξαφανίστηκε από το σύστημα εντοπισμού κοντά στην περιοχή Τβερ. Μια από τις κατοικίες του Πούτιν βρίσκεται στην περιοχή του Τβερ», γράφει ο ιστότοπος.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

19:01 Σε κατάσταση συναγερμού η Μόσχα

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ζήτησε από τους πολίτες να απόσχουν από μετακινήσεις ή ταξίδια στην πόλη όσο το δυνατόν περισσότερο, δεδομένης της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που έχει ανακοινωθεί μετά την ανταρσία της Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν εναντίον του Κρεμλίνου, ενώ παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη».

Προειδοποίησε επίσης τους Μοσχοβίτες ότι η κυκλοφορία μπορεί να αποκλειστεί σε ορισμένους δρόμους και σε ορισμένες συνοικίες.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:55 Μπορούν να εκμεταλλευτούν τη κατάσταση οι Ουκρανοί;

Ανεξαρτήτως των συνεπειών που θα έχει η ανταρσία του ηγέτη των μισθοφόρων της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, για τον ίδιο, το βασικότερο ίσως ερώτημα είναι εάν θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να εκμεταλλευτούν στρατιωτικά τις άσχημες εξελίξεις στο αντίπαλο στρατόπεδο.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:35 Στα 400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα οι μαχητές του Πριγκόζιν (βίντεο)

Μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν εισήλθαν στη ρωσική περιφέρεια Λιπέτσκ, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, επιβεβαιώνοντας την προώθηση των μισθοφόρων της οργάνωσης προς την πρωτεύουσα της Ρωσίας.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:32 Sold out οι πτήσεις από Μόσχα – Οι αναφορές για φυγή του Πούτιν και το κλείσιμο συνόρων

Τεταμένο είναι το κλίμα στη Ρωσία μετά την εξέγερση της μισθοφορικής ομάδας Wagner. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τιμές των εισιτηρίων για τις χώρες όπου οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα, όπως Κωνσταντινούπολη, η Αστάνα στο Καζακστάν, η Τιφλίδα της Γεωργίας και το Γερεβάν της Αρμενίας, οι οποίες έφτασαν στα ύψη σήμερα, γεγονός που αναπαριστά τον φόβο των κατοίκων.

Την ίδια ώρα ο Guardian μεταδίδει ότι τα εισιτήρια για τις πτήσεις από τη Μόσχα φέρεται να έχουν εξαντληθεί καθώς πλησιάζει η ομάδα των μισθοφόρων στην πόλη. Το Der Spiegel ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πλέον εισιτήρια για απευθείας συνδέσεις από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα, την Αστάνα και την Κωνσταντινούπολη.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:13 Υπουργείο Εξωτερικών: Σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Ρωσία

To ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στην Ρωσία, λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για τις εκεί εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:35 Στρατιωτικό νόμο στα σύνορα με την Ουκρανία κήρυξε ο Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ανταρσία της Wagner, υπέγραψε νόμο που προβλέπει την κράτηση για 30 ημέρες για την παραβίαση του στρατιωτικού νόμου σε μέρη όπου έχει επιβληθεί, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:48 Οι Ρώσοι οργανώνουν θέση μάχης στα νοτιοδυτικά της Μόσχας – Παραμένει στο Κρεμλίνο ο Πούτιν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Ρωσία, ανάμεσα στη Wagner και το Κρεμλίνο, με σκληρές μάχες να διεξάγονται στη ρωσική πόλη Βορονέζ, όπου οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν, φαίνεται να ελέγχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Ρώσοι στρατιώτες οργάνωσαν σήμερα μία θέση μάχης με την τοποθέτηση πολυβόλου στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα “Vedomosti”.

Οι ίδιες φωτογραφίες δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4, τον οποίο διασχίζουν μισθοφόροι της Βάγκνερ.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

 15:33 Γεβγκένι Πριγκόζιν: «Είστε γέρικοι κλόουν – Να βάλουμε τέλος στο αίσχος της χώρας που ζούμε»

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα αποτυπώνει τι συνέβη τις πρώτες ώρες μετά που μπήκε η Wagner στη Ροστόφ, με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν να απευθύνεται με σκληρές εκφράσεις στον υφυπουργό Άμυνας της Ρωσίας Γιούνους – Μπεκ Γιεβκούροφ και τον υπαρχηγό του γενικού επιτελείου του ρωσικού στρατού Βλαντίμιρ Αλεξέγεφ στην έδρα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες και στο βίντεο, ο ιδρυτής της Wagner κάθεται ανάμεσα στους δύο αξιωματούχους, ενώ τους επιπλήττει για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και αναφέρεται στην καταγγελλόμενη επίθεση σε στρατόπεδο της μισθοφορικής οργάνωσης.

  • Δείτε εδώ το βίντεο

15:13 Γιατί ο Πριγκόζιν στοχοποίησε το Ροστόφ – Η στρατηγική σημασία της πόλης

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Ρωσία, μετά την αλλαγή στάσης της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Ο ιδρυτής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν διαβεβαίωσε σήμερα πως μπήκε στη Ρωσία μαζί με τα στρατεύματά του με σκοπό να ανατρέψει τη στρατιωτική ιεραρχία, δηλώνοντας «έτοιμος να πεθάνει» μαζί με τους 25.000 άνδρες του για να «απελευθερώσει τον ρωσικό λαό».

Μετά από μια νύχτα σύγχυσης και χάους, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είπε ότι βρίσκεται μέσα στο αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ-ον-Ντον και ότι οι μαχητές του έχουν αποκτήσει τον έλεγχο των στρατιωτικών τοποθεσιών της πόλης. Η Μόσχα τον κατηγορεί για ανταρσία και απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ ετοιμάζεται για σύγκρουση με τις δυνάμεις της Wagner.

Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στη Ροστόφ μία στρατηγικής σημασίας πόλη στη βορειοανατολική άκρη της Μαύρης Θάλασσας, στην Αζοφική Θάλασσα, στις εκβολές του ποταμού Ντον, είναι δύσκολη.

  • Διαβάστε εδώ την ανάλυση του Guardian

15:01 Ουκρανία προς διεθνή κοινότητα: Εγκαταλείψτε την «εσφαλμένη ουδετερότητα» απέναντι στη Ρωσία

Ο Ουκρανός υπουργός των Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα παρότρυνε σήμερα τη διεθνή κοινότητα “να εγκαταλείψει την εσφαλμένη ουδετερότητα” απέναντι στη Ρωσία και να παρέχουν στο Κίεβο όλα τα όπλα που είναι απαραίτητα για την εκδίωξη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την ουκρανική επικράτεια.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε δηλώσεις σχετικά με την ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, υπεύθυνου της μισθοφορικής εταιρίας Wagner κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

14:46 Οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για την ανταρσία της Wagner

Σε αναβρασμό βρίσκεται η διεθνής κοινότητα με τις εξελίξεις στη Ρωσία κι ενώ όσο περνάει η ώρα οι αναφορές κάνουν λόγο για κλιμάκωση των συρράξεων μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και αυτών της ομάδας Wagner.

  • Δείτε εδώ τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας

14:39 Ανεστάλη η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα – Να μείνουν στα σπίτια τους καλούνται οι κάτοικοι στη Λίπετσκ

Η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα, ανεστάλη προσωρινά σήμερα εν εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από τη Wagner, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

13:46  «Δεν παραδινόμαστε» λέει ο Πριγκόζιν

Σε ηχητικό μήνυμά του στο Telegram ο Γεβγκένι Πριγκόζιν απάντησε στον Βλαντίμιρ Πούτιν που προχώρησε νωρίτερα σε διάγγελμα.

«Σχετικά με την προδοσία της πατρίδας, ο πρόεδρος έκανε μεγάλο λάθος. Είμαστε πατριώτες. Πολεμήσαμε και πολεμάμε και τώρα.

Και κανείς δεν πρόκειται – όπως απαιτεί ο πρόεδρος, η FSB (υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας) ή οποιοσδήποτε άλλος – να παραδεχτεί την ενοχή μας.

Επειδή δεν θέλουμε η χώρα μας να ζει πια μέσα στη διαφθορά, το ψέμα και τη γραφειοκρατία», είπε ο ιδρυτής της Wagner.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

12:22 Ο Πούτιν στέλνει τους Τσετσένους του Καντίροφ να «καταστείλουν την εξέγερση»

Όπως και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ραμζάν Καντίροφ χαρακτήρισε ως «πισώπλατη μαχαιριά» την ανταρσία της Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν και δήλωσε ότι οι δυνάμεις των Τσετσένων μαχητών έχουν ήδη ξεκινήσει για να πάνε στις περιοχές όπου βρίσκονται αυτές της Wagner.

Ο Καντίροφ έκανε έκκληση στους «μαχητές» να μην «υποκύψουν σε προκλήσεις» – αν και δεν ήταν σαφές αν μιλούσε για μισθοφόρους της Wagner, για Ρώσους στρατιώτες ή και για τα δύο, όπως σημειώνει το Sky News.

12:19 Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Λουκασένκο για την κατάσταση στη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε σήμερα τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο για την κατάσταση στη Ρωσία, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της λευκορωσικής προεδρίας στο Telegram.

«Ο Ρώσος πρόεδρος τηλεφώνησε το πρωί στον Λευκορώσο πρόεδρο» για να τον ενημερώσει «για την κατάσταση στη Ρωσία», μετέδωσε παράλληλα το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

12:15 «Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο στη Ρωσία»

Ως «πισώπλατη μαχαιριά» χαρακτήρισε την ανταρσία της Wagner ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του, σημειώνοντας ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι σκληρή.

Ωστόσο, η Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν απάντησε με μήνυμά της σε έναν από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς της στο Telegram αναφέροντας ότι «ο Πούτιν έκανε τη λάθος επιλογή» και ότι «σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο».

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

11:44 Να συσπειρωθούν γύρω από τον Πούτιν, ζητάει από τους Ρώσους η Μαρία Ζαχάροβα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την, όπως την χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, «ένοπλη ανταρσία» της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «θανάσιμη απειλή», μιλώντας για κίνδυνο «εμφυλίου πολέμου» στη Ρωσία, την «ένοπλη ανταρσία» του ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος εξεγέρθηκε εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ιεραρχίας.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

10:07 Διάγγελμα Πούτιν: «Οι προδότες θα τιμωρηθούν»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθύνθηκε με διάγγελμά του στον λαό της χώρας του μετά την εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν και της μισθοφορικής ομάδας του, της Wagner.

Ο πρώην συνεργάτης του Πούτιν ζητάει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ στη Ροστόφ και προειδοποιεί ότι διαφορετικά θα προχωρήσει προς τη Μόσχα.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

09:58 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καλεί τους μαχητές της να εγκαταλείψουν τον Πριγκόζιν

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του που απευθύνεται στους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ότι «έχουν εξαπατηθεί και συρθεί σε μια εγκληματική περιπέτεια» από τον επικεφαλής τους, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παροτρύνει επίσης τους μαχητές της Wagner να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους του και αυτούς των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, και υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

09:39 Γεβγκένι Πριγκόζιν: Ποιος είναι ο ιδρυτής της Wagner – Ο «σεφ του Πούτιν» στρέφεται εναντίον του

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της Wagner η οποία έχει προχωρήσει σε εξέγερση στη Ρωσία, ήταν ο άνθρωπος για τις βρόμικες δουλειές του Βλαντίμιρ Πούτιν και στενός συνεργάτης του.

Στον πόλεμο στην Ουκρανία είχε αναλάβει τις μάχες στην Μπαχμούτ, ωστόσο αυτό τον έφερε σε σύγκρουση με την ηγεσία του ρωσικού στρατού σε σχέση με το πώς διεξάγονται οι επιχειρήσεις.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

09:37 Τρολάρουν τους Ρώσους για τον Πριγκόζιν με βίντεο που πρωταγωνιστεί ο Ζελένσκι

Τις εξελίξεις της σύγκρουσης που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα στην ομάδα Wagner του Πριγκόζιν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθούν οι Ουκρανοί, βρίσκοντας παράλληλα την ευκαιρία να… τρολάρουν τους Ρώσους.

Συγκεκριμένα η πρώην εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας, Γιούλια Μέντελ ανέβασε στο twitter ένα χιουμοριστικό βίντεο στο οποίο εμφανίζεται τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την περίοδο που ήταν ηθοποιός και συμμετείχε σε κάποια σειρά.

Στο βίντεο, ο Ζελένσκι, ανοίγει μια μπίρα, παίρνει στην αγκαλιά του ένα μπολ με ποπ κορν και ετοιμάζεται να παρακολουθήσει ένα σόου στην τηλεόραση.

«Οι Ουκρανοί απόψε», έγραψε η Μέντελ, «εξηγώντας», πως παρακολουθούν οι Ουκρανοί τη σύγκρουση μεταξύ Πριγκόζιν και Κρεμλίνου.

09:02 Γεβγκένι Πριγκόζιν: Καλεί Σοϊγκού και Γκερασίμοφ να πάνε στη Ροστόφ, αλλιώς θα ξεκινήσει για τη Μόσχα

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner διαβεβαίωσε σήμερα πως βρίσκεται στο αρχηγείο του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ – κέντρο κλειδί στη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας – και ότι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ιδίως αεροδρόμιο, βρίσκονται στα χέρια των ανδρών του.

«Βρισκόμαστε στο αρχηγείο, είναι 07:30 το πρωί» [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

«Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ροστόφ βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου», πρόσθεσε, ενώ διακρίνονταν ένστολοι πίσω του καθώς βάδιζαν.

Απαίτησε να πάνε εκεί ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο Βαλερί Γκεράσιμοφ, κορυφαίος Ρώσος στρατηγός.

05:03 Ροστόφ: «Μείνετε στα σπίτια σας» – Η Βάγκνερ φέρεται να κατέρριψε ρωσικό ελικόπτερο

Ο περιφερειάρχης στη Ροστόφ της Ρωσίας (νότια), η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, κάλεσε τους κατοίκους τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να «μείνουν στο σπίτι», καθώς ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, ο οποίος στασίασε εναντίον του γενικού επιτελείου, ανέφερε πως άνδρες του έχουν πλέον καταφθάσει εκεί.

«Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Ζητώ απ’ όλους να παραμείνουν ήρεμοι και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο αν είναι απόλυτα αναγκαίο», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram λίγο πριν τις 04:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέφερε πως οι δυνάμεις του πέρασαν από την Ουκρανία στο έδαφος της Ρωσίας, στην περιφέρεια Ροστόφ. Ο περιφερειάρχης Γκόλουμπεφ δεν διευκρίνισε αν πράγματι ο κ. Πριγκόζιν και οι μισθοφόροι του βρίσκονται στη Ροστόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ανακοίνωσε επίσης πως μαχητές του κατέρριψαν ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο.

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

03:45 «Θα κινηθώ προς τη Μόσχα» φέρεται να είπε ο Πριγκόζιν

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μεταδίδει: «Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει την κατάσταση που εκτυλίσσεται γύρω από τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, τον ιδρυτή της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, και λαμβάνονται τ’ απαραίτητα μέτρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χθες Παρασκευή (στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, τεθωρακισμένα οχήματα φαίνονται σε δρόμο της νότιας ρωσικής πόλης Ροστόφ επί του Ντον).

  • Διαβάστε περισσότερα εδώ

01:57 «Πραξικόπημα» από Πριγκόζιν – Στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους βγάζει ο Πούτιν

Τεταμένο το κλίμα στη Ρωσία μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, που κατηγορώντας τον ρωσικό στρατό για επίθεση στην ομάδα του κάλεσε σε εξέγερση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» τονίζει το Κρεμλίνο με το στρατό και οχήματα να προστατεύουν κυβερνητικά κτίρια.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας κινήθηκαν γρήγορα εναντίον του επικεφαλής της Wagner, καταγγέλλοντας τον Γεβγκένι Πριγκόζιν για «προδοσία», διατάσσοντας ποινική έρευνα σε βάρος τους και διατάσσοντας τους μισθοφόρους της παραστρατιωτικής ομάδας να τον συλλάβουν.

Από την πλευρά του ο Πριγκόζιν φέρεται να ισχυρίστηκε σε νέο ηχητικό μήνυμα στο Telegram ότι οι μισθοφόροι της Wagner πέρασαν τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. Ανέφερε το Ροστόφ, μια πόλη στη νοτιοδυτική Ρωσία κοντά στη μεθόριο. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν σταλεί για να τους σταματήσουν εκεί τους άφησαν να περάσουν.

  • Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024